«Στο Κίεβο θα πάω αν υπάρχει λόγος»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι ο διάλογος με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «πάγωσε» μετά την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» για «μαζικές δολοφονίες αμάχων» στην Μπούτσα.

Πάντως ακόμα κι αυτό δείχνει την «χρησιμότητα» της Μπούτσα καθώς ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ο μόνος που μιλούσε με τον Β.Πούτι με δική του πρωτοβουλία χωρίς παρότρυνση ή άδεια από… τους Αμερικανούς.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την Μπούτσα «ο πόλεμος έλαβε μια διαφορετική τροπή, επομένως δεν του ξαναμίλησα από τότε». Ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο μέλλον.

Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες ότι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα μετά την κατάληψη της πόλης, κάνοντας λόγο για τερατώδη παραχάραξη των γεγονότων με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού.

Ερωτηθείς γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα άλλων Ευρωπαίων ηγετών που ταξίδεψαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Μακρόν είπε: «Θα επιστρέψω στο Κίεβο, αλλά θα το κάνω για να φέρω κάτι χρήσιμο… Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να ταξιδέψω εκεί για να δείξω την αλληλεγγύη μου». Σημείωσε μάλιστα ότι έχει συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περίπου 40 φορές μετά την έναρξη του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν μεταβώ στο Κίεβο, θα είναι για να κάνω τη διαφορά», τόνισε.