ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μακρόν: Όχι στη διάλυση της εθνοσυνέλευσης, σε ανασχηματισμό και δημοψήφισμα

Ο λαός κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις

Μακρόν: Όχι στη διάλυση της εθνοσυνέλευσης, σε ανασχηματισμό και δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται ούτε να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, ούτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ούτε να προκηρύξει δημοψήφισμα καθώς ο γαλλικός λαός κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του ενάντια στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις με αιχμή το ασφαλιστικό , δήλωσαν στο AFP πρόσωπα που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες, ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε από το κυβερνητικό στρατόπεδο την παρουσίαση εντός «δύο ή τριών εβδομάδων το πολύ» «προτάσεων» για την «αλλαγή της μεθόδου και της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα δώσει σήμερα τηλεοπτική συνέντευξη, ενώ ζήτησε μεταρρυθμίσεις «με λιγότερους νόμους και περισσότερες ρυθμίσεις» όταν δεν εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση», εξήγησε η πηγή του προεδρικού στρατοπέδου.

Με νέες απεργίες σε πολλούς κλάδους και πολύμορφες κινητοποιήσεις κατά περιοχές, καθώς και προετοιμάζοντας τις νέες μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία της Γαλλίας δίνουν απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση και το νέο ρεσιτάλ αυταρχισμού της κυβέρνησης Μακρόν.

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το ίδιο τους το δικαίωμα στη σύνταξη, αλλά και συνολικά την ανάγκη τους να ζουν και να δουλεύουν με δικαιώματα, οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν την πάλη ώστε να ανατραπεί στους δρόμους το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση Μακρόν, αποφεύγοντας ακόμα και να το θέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή, αφού υπό το βάρος της πίεσης της λαϊκής πάλης δεν της έβγαιναν τα κουκιά και τα παζάρια…

Κόντρα στην επιχείρηση τρομοκράτησης, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά κλάδους κλιμακώνουν αποφασιστικά τον αγώνα τους: Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Λιμάνια και τις Προβλήτες της CGT προχωρά σε 72ωρη απεργία από σήμερα.

Στο πλαίσιο τοπικών κινητοποιήσεων, το Σαββατοκύριακο έγιναν και συγκεντρώσεις έξω από τα τοπικά γραφεία των μεγαλοβιομηχάνων, π.χ. στη Μασσαλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολύμορφες δράσεις συνεχίστηκαν και χτες. Μεταξύ άλλων, απεργοί απέκλεισαν μεγάλους οδικούς άξονες, όπως τον περιφερειακό δρόμο του Παρισιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.