ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μαλδίβες: Iσλαμιστές εισέβαλαν σε εκδήλωση γιόγκα και έκαναν «γυαλιά-καρφιά» τον χώρο

Φώναζαν ότι η γιόγκα είναι αντίθετη με τη θρησκεία τους

Μαλδίβες: Iσλαμιστές εισέβαλαν σε εκδήλωση γιόγκα και έκαναν «γυαλιά-καρφιά» τον χώρο

Η αστυνομία στις Μαλδίβες έκανε χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να θέσει υπό έλεγχο ένα πλήθος ισλαμιστών που προκαλεσε προβλήματα σε μια εκδήλωση για γιόγκα, σύμφωνα με έναν διοργανωτή. Έξι άτομα συνελήφθησαν.

Την εκδήλωση είχε διοργανώσει η Ινδική Ανώτερη Επιτροπή ή αλλιώς η πρεσβεία στην πρωτεύουσα των Μαλδίβων, το Μαλέ.

Το πλήθος εισέβαλε σε ένα στάδιο όπου πάνω από 150 άνθρωποι-ανάμεσά τους διπλωμάτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι-συμμετείχαν σε μια εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γιόγκα. Το πλήθος επιτέθηκε στους συμμετέχοντες και βανδάλισε τον χώρο, είπε στο Reuters ένας από τους διοργανωτές που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν έχει άδεια να μιλάει στον Τύπο.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ φώναζαν ότι η γιόγκα είναι αντίθετη με τις αρχές του ισλάμ.

Η κυρίαρχη θρησκεία στις Μαλδίβες είναι το ισλάμ.

Οι Μαλδίβες Νήσοι είναι μια νησιωτική χώρα που αποτελείται από ατόλες στον Ινδικό ωκεανό, νοτιοδυτικά της Ινδίας. Αποτελεί το μικρότερο σε πληθυσμό ασιατικό κράτος με περίπου 500 χιλιάδες κατοίκους και επίσης το μικρότερο κράτος στον κόσμο όπου κυρίαρχη θρησκεία είναι το ισλάμ.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων, ο Ιμπραχήμ Μοχάμεντ Σόλιχ, είπε ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας για το περιστατικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Αυτό (το περιστατικό) αντιμετωπίζεται ως σημαντικό ζήτημα και οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν γρήγορα στη δικαιοσύνη”, έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.