ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μεξικό: Εγκαινιάστηκε αστρονομικό ρολόι το οποίο βασίζεται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια

Μεξικό: Εγκαινιάστηκε αστρονομικό ρολόι το οποίο βασίζεται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Ένα αστρονομικό ρολόι, το οποίο βασίζεται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων εγκαινιάστηκε σε μια πλατεία σε πόλη του Μεξικού.

Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής Διαστήματος, Ξενοφών Μουσάς, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε πως η πλατεία που τοποθετήθηκε το ρολόι, μετονομάστηκε σε «Πλατεία Αντικυθήρων».

Μάλιστα, σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο οφείλεται στις προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες επιστήμονες τα τελευταία σχεδόν 20 χρόνια να διαδώσουν τη γνώση, η οποία παρήχθη από τις μελέτες τους για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσα χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να κατασκευαστεί το πολύπλοκο αυτό μηχάνημα, με τη συνδρομή ενός πανεπιστημίου και μιας εταιρείας ωρολογοποιίας, που αναπαράγει τις κινήσεις ήλιου, σελήνης, πλανητών, προβλέπει τις εκλείψεις και έχει παρόμοια μορφή με τον αρχικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.