Cassville Μιζούρι: «Το ξύλο βγήκε απ’τον παράδεισο» – Θα επιτρέπεται στα σχολεία ως «έσχατη τιμωρία»

Μόνο εάν άλλα πειθαρχικά μέτρα δεν λειτουργούν και απαιτείται γραπτή άδεια από τους γονείς

Cassville Μιζούρι: «Το ξύλο βγήκε απ’τον παράδεισο» – Θα επιτρέπεται στα σχολεία ως «έσχατη τιμωρία»

Επιστροφή σε παλαιές δοκιμασμένες παιδαγωγικές μεθόδους σε πόλη στο Μιζούρι, καθώς επανέφερε τη σωματική τιμωρία στα σχολεία της, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να τιμωρούν τους μαθητές.

Η σχολική περιφέρεια του Cassville ενέκρινε την πολιτική τον Ιούνιο και ενημέρωσε τους γονείς ότι επαναφέρει το ξύλο μετά από δημοσκόπηση που έγινε πέρσι με τη συμμετοχή τους, σύμφωνα με την οποία ήθελαν πρόσθετη πειθαρχία εκτός από την αποβολή.

Ο σχολικός επιθεωρητής της περιφέρειας, ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι είναι ευγνώμονες για την επαναφορά του πειθαρχικού μέτρου που επιτρεπόταν τελευταία φορά στην συγκεκριμένη κομητεία το 2001.

Είπε στο Springfield News-Leader “το σχέδιό μου, όταν ήρθα στο Cassville, δεν ήταν να γίνω γνωστός ως ο τύπος που έφερε τη σωματική τιμωρία πίσω στο Cassville. Δεν ήθελα αυτό να είναι η κληρονομιά μου και ακόμα δεν το θέλω. Αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και είμαι εντάξει με αυτό“.

Το ξύλο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως “έσχατη λύση” μόνο εάν άλλα πειθαρχικά μέτρα δεν λειτουργούν και απαιτείται γραπτή άδεια από τους γονείς, με κάθε οικογένεια να καλείται είτε να το δεχτεί είτε όχι.

Ο επιθεωρητής είπε στο δημοσίευμα ότι η πόλη είναι μια “πολύ παραδοσιακή κοινότητα στο νοτιοδυτικό Μιζούρι” και ότι “οι γονείς μας έλεγαν «γιατί δεν μπορείς να χτυπάς το παιδί μου;» και απαντούσαμε “Δεν μπορούμε να χτυπάμε το παιδί σου. Η πολιτική μας δεν το υποστηρίζει. Υπήρχαν συζητήσεις με γονείς και είχε ζητηθεί από αυτούς να το εξετάσουμε“.

Υποστήριξε: “Είχαμε ανθρώπους να μας ευχαριστούν πραγματικά γι’ αυτό. Παραδόξως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ένιωθαν φρίκη αν μας άκουγαν να λέμε αυτά τα πράγματα, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω συναντήσει με υποστήριξαν“.

Αυτό θα είναι μόνο για εκείνους τους γονείς που επιθυμούν να είναι μέρος του. Σεβόμαστε την απόφαση κάθε γονέα, όποια απόφαση κι αν πάρει“.

Επέμεινε επίσης ότι η τιμωρία θα επιβάλλεται μόνο από τον διευθυντή και παρουσία μάρτυρα, ποτέ παρουσία άλλων μαθητών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε το 1977 ότι η σωματική τιμωρία στα σχολεία ήταν συνταγματική, επιτρέποντας σε κάθε πολιτεία να λάβει τη δική της απόφαση εάν θα την επιβάλει ή όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επί του παρόντος, υπάρχουν 19 πολιτείες στις ΗΠΑ που το επιτρέπουν, οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο Νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.