ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ και επίσημα ο πρίγκιπας Χάρι – Το επόμενο βήμα του

Το ζευγάρι πήρε τα τελευταία του πράγματα από το οίκημα στο Ουίνδσορ

Μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ και επίσημα ο πρίγκιπας Χάρι – Το επόμενο βήμα του

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι επέλεξε την ημέρα που μαζί με την Μέγκαν εγκατέλειψαν την έπαυλη Φρόγκμορ ως ημέρα της επίσημης έναρξης της διαμονής τους στις ΗΠΑ.

Το ζευγάρι πήρε τα τελευταία του πράγματα από το οίκημα στο Ουίνδσορ, που μέχρι τότε ήταν η «βάση» τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όταν μετακόμισαν στην Καλιφόρνια το 2020, στις 29 Ιουνίου την περασμένη χρονιά. Αυτή είναι και η ημερομηνία που ο Δούκας του Σάσεξ δήλωσε ότι ξεκίνησε να ζει στην Αμερική, σε νέα επίσημα έγγραφα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της Daily Mail.

Μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ ο Χάρι

Τα αρχεία που δημοσιεύθηκαν από το Companies House για τον «Πρίγκιπα Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ Δούκα του Σάσεξ» αναφέρουν ότι η νέα χώρα/πολιτεία/μόνιμης διαμονής είναι οι ΗΠΑ, ενώ μέχρι πρότινος δήλωνε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι ο Χάρι είναι βαθιά πληγωμένος από την εντολή του πατέρα του να εγκαταλείψουν με την Μέγκαν το Φρογκμορ, που ήταν δώρο γάμου από την βασίλισσα Ελισσάβετ, με εικασίες ότι ήθελε να στείλει ενα μήνυμα διαλέγοντας αυτή την ημερομηνία.

Ο βασιλικός συγγραφέας Φιλ Νταμπιερ δήλωσε στη Sun: «Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ ήξεραν ότι έπρεπε να γίνει, για να τονίσουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν είναι εκτός Επιχείρησης, αλλά πιθανώς θεωρούσε ότι θα μπορούσε να έχει μία βάση και εδώ. Τώρα έχει δείξει ότι αποδέχεται ότι η ζωή του είναι στις ΗΠΑ».

Επόμενο βήμα… Αμερικανός υπήκοος

Όλα αυτά αφότου ο Χάρι νωρίτερα φέτος αποκάλυψε ότι έχει σκεφτεί να γίνει αμερικανός υπήκοος, μία κίνηση που θα σήμαινε ότι ενδεχομένως να έπρεπε να απαρνηθεί τους τίτλους του.

«Η σκέψη έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά δεν είναι υψηλή προτεραιότητα τώρα», έλεγε τον Φεβρουάριο στην εκπομπή Good Morning America.

Την ίδια ώρα αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να δημοσιοποιήσει τα αρχεία της βίζας του Χάρι, αφότου ακτιβιστές αντέδρασαν στα σχόλια του Αμερικανού πρέσβη στο λονδίνο, ότι δεν πρόκειται να απελαθεί όσο ο Δημοκρατικός είναι πρόεδρος.

Το συντηρητικό think tank του Ιδρύματος Κληρονομιάς στην Ουάσινγκτον έφτασε στα δικαστήρια για να απαιτήσει την δημοσιοποίηση του αρχείου, με τις νέες λεπτομέρειες να εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να παραμείνει ως Σύμβουλος του Κράτους, ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αντικαταστήσουν τον μονάρχη αν δεν είναι καλά ή αν είναι στο εξωτερικό.

Οι Σύμβουλοι του Κράτους

Βάσει νόμου, οι Σύμβουλοι του Κράτους είναι υποχρεωμένοι να έχουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ο Χάρι δεν έχει σπίτι εδώ, αφότου ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από εκείνον και την Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν την έπαυλη Φρογκμορ.

Ο βασιλιάς πάντως είχε την ευκαιρία να τον απομακρύνει με τη νομοθεσία περί Συμβούλων του Κράτους τον περασμένο χρόνο, αλλά επέλεξε να μην το κάνει.

Μέχρι το 2022 Σύμβουλοι του Κράτους ήταν η βασίλισα Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Χάρι, ο πρίγκιπας Άντριου και η μεγαλύτερη κόρη του πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Πολλοί θεώρησαν ότι ο Χάρι, ο Δούκας του Γιορκ και η Βεατρίκη δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή τη θέση, δεδομένου ότι δεν είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο Κάρολος πάντως, αργότερα την ίδια χρονιά ζήτησε από το κοινοβούλιο να προσθέσει την αδελφή του πριγκίπισα Άννα και τον μικρότερο αδελφό του πρίγκιπα Εδουάρδο στη λίστα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο βασιλιάς επέλεξε να μην βγάλει τον Χάρι και τον Άντριου από τη λίστα, επειδη δεν ήθελε να προκαλέσει εντάσεις εντός της οικογένειας και επειδή το θεωρούσε απίθανο να χρειαστεί να τον αντικαταστήσουν. Πέρυσι ωστόσο οι αυλικοί ήθελαν να είναι σίγουροι οτι ο Ουίλιαμ θα είχε επιστρέψει στο Λονδίνο από ταξίδι στη Νέα Υόρκη, πριν ο βασιλιάς και η βασίλισσα αναχωρήσουν για το δικό τους ταξίδι στη Γαλλία την ίδια ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως είναι λογικό, η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο επείγουσα εξαιτίας της διάγνωσης του βασιλιά με καρκίνο και της θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.