Ο Κάρολος τα «ακούει» από Βρετανό σε απόγνωση: «Δεν έχουμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας και πληρώνουμε τις παρελάσεις σου»

Και ο χειμώνας έρχεται...

Ο Κάρολος τα «ακούει» από Βρετανό σε απόγνωση: «Δεν έχουμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας και πληρώνουμε τις παρελάσεις σου»

Βρετανός σε απόγνωση κατά την διάρκεια δημόσιας παρουσίας του νέου Βρετανού βασιλιά Κάρολου απευθυνόμενος στον ίδιο του είπε «Ενώ παλεύουμε να θερμάνουμε τα σπίτια μας, πρέπει να πληρώσουμε την παρέλασή σας…»

Το περιστατικό είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει σε όλες τις δυτικές χώρες αλλά και στην Βρετανία (η οποία σημειώνεται ότι έχει ενεργειακή επάρκεια λόγω των κοιτασμάτων της Βόρειας Θάλασσας) με την ενεργειακή κρίση που προκάλεσαν οι αντι-ρωσικές κυρώσεις οι οποίες κατέληξαν εν τέλει να φέρουν την οικονομική καταστροφή στις χώρες της ΕΕ (ανάμεσά τους και η Ελλάδα).

Αυτά που συμβαίνουν στην Βρετανία είναι ένα δείγμα του τι έρχεται τον χειμώνα στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Επί της ουσίας οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πυροβόλησαν πόδια τους»  καθώς με τις κυρώσεις που επέβαλλαν στη Ρωσία το μόνο που κατάφεραν είναι να πληρώσουν περισσότερα για ενέργεια.

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετό αέριο στην Ευρώπη» τονίζει ο Ed Birkett, επικεφαλής ενέργειας στο βρετανικό thnk tank Onward. «Εάν η ζήτηση δεν περιοριστεί, οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βγουν εκτός δικτύου. Και στο ακραίο σενάριο το ίδιο θα γίνει και με τα νοικοκυριά» προσθέτει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

«Εάν έχουμε έναν πραγματικό δύσκολο χειμώνα, τότε αυτό θα έχει δραματικό αντίκτυπο στο δίκτυο» προειδοποιεί ο Adam Bell, σύμβουλος ο οποίος μέχρι πρότινος εργαζόταν στο υπουργείο Ενέργειας και Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Όσες περισσότερες μειώσεις δούμε -ιδίως το καλοκαίρι- στην κατανάλωση αερίου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο των μπλακ-άουτ» εκτιμά η Goldman Sachs, σε σημείωμά της. «Το μήνυμα της μείωσης της κατανάλωσης δεν έχει “πιάσει” τόπο μέχρι στιγμής. Μια βόλτα στις πόλεις αρκεί για να δεις ότι τα σούπερ-μάρκετ κρατούν ανοιχτά τα φώτα τη νύχτα, παρότι είναι κλειστά» τονίζει ωστόσο ο Simone Tagliapietra, αναλυτής του think tank Bruegel.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.