
Ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε το τέλος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών, δηλαδή της FEMA, κατηγορώντας τη για αναποτελεσματικότητα και πολιτική προκατάληψη.
«Η FEMA πρέπει να πάψει να υπάρχει! Είναι αργή και εντελώς αναποτελεσματική», εξεμάνη ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Truth Social, επιχειρηματολογώντας πως είναι «οι πολιτείες» αυτές που «πρέπει να χειρίζονται καταιγίδες κ.λπ. όταν έρχονται» κάτι που κατ’ αυτόν θα επιτρέψει μεγάλη «εξοικονόμηση κόστους» και θα είναι «πολύ πιο αποτελεσματικό.
Η υπηρεσία αυτή, σημαντική για τους σχεδιασμούς των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ψηλά στον κατάλογο των στόχων φραστικών πυρών του Τραμπ.
Έχει αναφερθεί επανειλημμένα στο ενδεχόμενο να «τερματίσει» την ύπαρξή της.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ανακοίνωσε πως θα μελετήσει το πως θα μπορούσε «να αναμορφωθεί βαθιά» και αν «ίσως (την) κλείσει».
Για μια ακόμη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε χθες τη FEMA πως «ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε περιοχές των Δημοκρατικών παρακούοντας διαταγές» ενώ άφησε «τους κατοίκους της Βόρειας Καρολίνας αβοήθητους» μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ελέν τον Οκτώβριο.
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, είχε επικρίνει σε υψηλούς τόνους την διαχείριση της καταστροφής από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού προκατόχου του.
Υποστήριξε πως η Βόρεια Καρολίνα παραμελήθηκε εσκεμμένα επειδή ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους και ότι κεφάλαια προοριζόμενα για πληγέντες εκεί εξετράπησαν για να χρηματοδοτηθούν σε προγράμματα υποστήριξης αλλοδαπών.
Trump pide que se “elimine” la FEMA después de que un alto funcionario fuera descubierto enviando 59 millones de dólares para alojar a inmigrantes ilegales en hoteles de lujo
“LA FEMA DIRIGIDA POR BIDEN HA SIDO UN DESASTRE. ¡FEMA DEBERÍA SER ELIMINADA!” https://t.co/WoNiJUggHR
— Rarámuri🇲🇽⚠️‼️ (@AlmaBencomo0) February 12, 2025
Πλέον ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είναι έτοιμος να θέσεις εκτός ακόμα μία κυβερνητική υπηρεσία, η οποία είχε κυριολεκτικά καταλυθεί από τους Δημοκρατικούς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.