ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο Β.Όρμπαν με την αποχή για την διεύρυνση της ΕΕ πήρε τα 10 δισ. ευρώ – Παραμένει το μπλόκο για τα 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Νέα σύνοδο για την χρηματική ενίσχυση της Ουκρανίας τον Ιανουάριο

Ο Β.Όρμπαν με την αποχή για την διεύρυνση της ΕΕ πήρε τα 10 δισ. ευρώ – Παραμένει το μπλόκο για τα 50 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο πρωθυπουργός μιας χώρας με μόλις 10 εκατ κατοίκους, η οποία αντιπροσωπεύει μόλις το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ απείλησε να μπλοκάρει μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες της ΕΕ την διεύρυνση και κέρδισε 10 δισ. ευρώ ενώ μπλόκαρε τα 50 δισ. ευρώ που ετοίμαζαν για την Ουκρανία, επιτρέποντας δια της αποχής την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία και Μολδαβία για όταν ολοκληρωθούν. 

Βίκτορ Όρμπαν απείλησε ολόκληρη την ΕΕ με βέτο ζητώντας ουσιαστικά να αποδεσμευτούν όλα τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που βρίσκονται στην «κατάψυξη» των Βρυξελλών και του το έδωσαν παραβλέποντας πλέον τα περί παραβιάσεων του κράτους δικαίου από την ουγγρική κυβέρνηση.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έτσι επέλεξε αυτό που, θεσμικά, ονομάζεται «εποικοδομητική αποχή», κάτι το οποίο προβλέπεται ρητώς από το άρθρο 31 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ.

Με λίγα λόγια, όταν ένα κράτος – μέλος της ΕΕ δεν συμφωνεί με μια συλλογική δράση, επιλέγει να απέχει αντί να θέσει βέτο. Στη συνέχεια η δράση εγκρίνεται και το κράτος μέλος, ακολουθώντας ένα «πνεύμα αμοιβαίας αλληλεγγύης», δεσμεύεται να μην παρέμβει αρνητικά στην κοινή απόφαση της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι στις αρχές του επόμενου χρόνου θα πραγματοποιηθεί νέα σύνοδος κορυφής για το πακέτο οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας, ύψους 50 δισ. ευρώ για την επόμενη τετραετία, στο οποίο μέχρι τώρα έχουν συμφωνήσει τα 26 κράτη-μέλη, εκτός από ένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.