Οι 10 πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Το Stelvio Pass στην Ιταλία ψηφίστηκε ως ο δρόμος που θα ήθελαν να οδηγήσουν οι περισσότεροι οδηγοί

Οι 10 πιο όμορφοι δρόμοι του κόσμου – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Alfa Romeo αναφέρθηκε πρόσφατα τους 10 καλύτερους δρόμους οδήγησης στον κόσμο, με τις καλοκαιρινές διακοπές σε πλήρη εξέλιξη.

Το Stelvio Pass στην Ιταλία, φημισμένο για τα δραματικά τοπία του και τις φουρκέτες του, ψηφίστηκε ως ο δρόμος που θα ήθελαν να οδηγήσουν οι περισσότεροι οδηγοί, ακολουθούμενος από τον δρόμο Amalfi Coast στην Ιταλία και τον Great Ocean Road στην Αυστραλία.

1. Stelvio Pass, Ιταλία
Το Stelvio Pass στις Άλπεις συνδυάζει τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους με τις κλειστές στροφές του δρόμου που ανηφορίζει προς την κορυφή. Το Applecross Pass στο Strathcarron της Σκωτίας, προσφέρει ένα αντίστοιχα δραματικό σκηνικό.

Σε αντίθεση με τη διαδρομή στην Ιταλία που φτάνει έως και τα 2.600 μέτρα υψόμετρο, η αντίστοιχη στη Σκωτία δεν ξεπερνά τα 600 μέτρα, στοιχείο όμως που δεν αφαιρεί κάτι από την οδήγηση απόλαυση που προσφέρει.

2. Amalfi Coast Road, Ιταλία
Ο A3078 από το Trewithian στο St. Mawes είναι ένας μικρός, αλλά απολαυστικός δρόμος. Σημείο αναφοράς είναι το μικρό χωρίο του St. Mawes που φέρνει εικόνες από τις όμορφες εικόνες στην ακτή του Amalfi με τα σπίτια δίπλα στη γεμάτη από σκάφη θάλασσα. Μια διαδρομή που δεν ξεχωρίζει για την ευκαιρία για σπορ οδήγηση, αλλά είναι απολαυστική σε κάθε άλλο επίπεδο.

3. Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, Ελλάδα
Ενώνοντας την Αθήνα με τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο παραλιακός δρόμος που διατρέχει το νοτιοδυτικό άκρο της Αττικής, γνωστός και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα», προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες δίπλα στην Ελληνική θάλασσα πριν καταλήξει στον εντυπωσιακό ναό του Ποσειδώνα.

4. Transfăgărășan Pass, Ρουμανία
Το Transfăgărășan Pass στη Ρουμανία, θεωρείται το ίδιο απαιτητική με το Stelvio Pass στην Ελβετία, έχοντας κατασκευαστεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, με τεράστιο οικονομικό κόστος και σημαντικές απώλειες και σε εργατικό δυναμικό. Φτάνει σε υψόμετρο 2.042 μέτρων και ως εκ τούτου αναδεικνύεται στο δεύτερο υψηλότερο ορεινό πέρασμα στη Ρουμανία μετά το Transalpina.

5. Trollstigen, Νορβηγία
Ο βαρύς χειμώνας της Νορβηγίας επιτρέπει το Trollstigen ή «το μονοπάτι των Troll» όπως είναι γνωστό, να είναι ανοικτό στην κυκλοφορία μόνο από τα τέλη της άνοιξης μέχρι την αρχή του καλοκαιριού. Οι μεγάλες ευθείες και οι ανοικτές καμπές στη συνέχεια καταλήγουν σε πιο κλειστές στροφές καθώς ο δρόμος ανεβαίνει στα Νορβηγικά φιόρδ.

6. San Bernardino Pass, Ελβετία
Η Ελβετία είναι γνωστή για τα ορεινά της περάσματα και το San Bernardino είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και διάσημα, όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την παλιά διαδρομή ή τη νέα που περνά μέσα από τούνελ. Οι αλπικές λίμνες συνοδεύουν τη διαδρομή όπου ο ευθείες καταλήγουν σε πολύ κλειστές στροφές.

7. Julier Pass, Ελβετία
Το Julier Pass αποτελεί μια ακόμα ορεινή διαδρομή της Ελβετίας η οποία τοποθετείται μέσα στην πρώτη δεκάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις συνεχείς στροφές οι οποίες αποτελούν πρόσκληση για τον οδηγό

8. Route 66, Η.Π.Α.
Η Route 66 με μήκος που αγγίζει τα 4.000χλμ. ξεδιπλώνεται από την Αριζόνα μέχρι το Μιζούρι και πρέπει να είναι η πλέον διάσημη διαδρομή στον κόσμο, έχοντας αποθανατιστεί σε εκατοντάδες καρτ-ποστάλ.

9. Atlantic Ocean Road, Νορβηγία
Ο Atlantic Ocean Road στη Νορβηγία με μήκος λίγο περισσότερο από 8χλμ. αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου 64 και είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα έργα της μηχανικής με τις γέφυρες που ενώνουν τα μικρά νησιά να καλύπτονται συχνά κάτω από τα κύματα του Ατλαντικού που φτάνουν στο δυτικό μέρος της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Sylvensteinspeicher, Isar Valley, Γερμανία
Μπορεί ο Μέλας Δρυμός να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ένα road-trip στη Γερμανία, αλλά το λιγότερο γνωστό Sylvensteinspeicher στην κοιλάδα Isar κοντά στα σύνορα με την Αυστρία επίσης αξίζει την προσοχή όσων αγαπούν την οδήγηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.