Ουγγαρία: Απαγόρευσε τις εισαγωγές μελιού και συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος από την Ουκρανία

Η απαγόρευση των εισαγωγών βασικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων “περιλαμβάνει συνολικά 25 προϊόντα

Ουγγαρία: Απαγόρευσε τις εισαγωγές μελιού και συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος από την Ουκρανία

Η Ουγγαρία απαγόρευσε τις εισαγωγές από την Ουκρανία συγκεκριμένων προϊόντων κρέατος και μελιού -πέραν των σιτηρών- μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20.04.2023) ο Γκεργκέλι Γκούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, αυξάνοντας την πίεση προς τις Βρυξέλλες να διευρύνει τα μέτρα που έχει προτείνει η ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη (19.04.2023) ότι θα λάβει έκτακτα «προληπτικά μέτρα» για το σιτάρι, τον αραβόσιτο, τους ηλιόσπορους και την ελαιοκράμβη, αφότου ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έλαβαν μονομερώς μέτρα για να απαγορεύσουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσουν τους δικούς τους γεωργικούς τομείς.

Ωστόσο, η Ουγγαρία και η Πολωνία δήλωσαν ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλα προϊόντα.

Η απαγόρευση των εισαγωγών βασικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων “περιλαμβάνει συνολικά 25 προϊόντα, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι ελαιοκράμβη, ηλιόσπορος, αλεύρι, λάδι, μέλι και συγκεκριμένα προϊόντα κρέατος”, είπε ο Γκούλιας σε συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήρθε αφότου ο υπουργός Γεωργίας της Ουγγαρίας Ίστβαν Νάγκι ζήτησε την επέκταση οποιασδήποτε απαγόρευσης εισαγωγών σε ολόκληρη την ΕΕ ώστε να περιλαμβάνει «αβγά, μέλι και πουλερικά», σε ανάρτησή του στο Facebook αργά χθες Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νάγκι δήλωσε επίσης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI την Τετάρτη (19.04.2023) ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να επιτρέπει τη διαμετακόμιση ουκρανικών σιτηρών, διασφαλίζοντας την αναχώρηση τέτοιων αποστολών «με ελεγχόμενο τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.