Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα μετεωρίτη χαρίζει εντυπωσιακό θέαμα

Η μικρή αυτή πόλη των 20.000 κατοίκων είναι χτισμένη σε ένα κρατήρα

Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα μετεωρίτη χαρίζει εντυπωσιακό θέαμα

Η πόλη του Nordlingen στη Βαυαρία είναι πανέμορφη και χτισμένη σε ένα περίεργο ελλειψοειδές σχήμα. Αυτό το περίεργο σχήμα, που είναι καλύτερα ορατό από ψηλά, δεν οφείλεται σε κάποια αρχιτεκτονική έμπνευση.

Η μικρή αυτή πόλη των 20.000 κατοίκων είναι χτισμένη σε ένα κρατήρα, που δημιουργήθηκε από την πτώση ενός μετεωρίτη 14,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκτός βέβαια από αυτο το ιδιόμορφο χαρακτηριστικό, η πόλη είναι πολύ όμορφη, γραφική και ήσυχη και όσοι ζουν εκεί πρέπει να αισθάνονται τυχεροί.

Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα

Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος για κάποιον να ζει στο Nordlingen, καθώς από τη στιγμή που έχει πέσει στο σημείο μετεωρίτης η πιθανότητα να ξανασυμβεί είναι σαφώς μικρότερη από άλλα σημεία του πλανήτη… Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα

Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Perierga.gr - Πανέμορφη πόλη χτισμένη σε κρατήρα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.