ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πίτερ Διαμαντής: Ο Ελληνοαμερικανός φίλος του Ε.Μασκ που δίνει 11 εκατ. δολάρια για να εξαφανίσει τις δασικές πυρκαγιές

«Η τεχνολογία ήδη υπάρχει. Απλώς πρέπει να τη συνδυάσουμε σωστά» ανέφερε ο Πίτερ Διαμαντής

Πίτερ Διαμαντής: Ο Ελληνοαμερικανός φίλος του Ε.Μασκ που δίνει 11 εκατ. δολάρια για να εξαφανίσει τις δασικές πυρκαγιές

Ο ομογενής Πίτερ Διαμαντής, πρωτοπόρος στον τομέα της καινοτομίας, ετοιμάζεται να διαθέσει 11 εκατομμύρια δολάρια μέσω του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «X PRIZE» με σκοπό την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Παρά το υψηλό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος, οι τεχνολογίες διαχείρισης των δασικών πυρκαγιών δεν έχουν εξελιχθεί σημαντικά εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο, ο Πίτερ Διαμαντής δεν ενδιαφέρεται απλώς να τις σβήσει, αλλά να τις εξφανίσει με την βοήθεια της αντικυβερνήτη της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκη, της ομογενούς επιχειρηματία Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς και του συνεργάτη του, Γιάννη Ψάλτη, μέχρι το 2030.

H «X PRIZE» είναι μια οργάνωση που πρωταγωνιστεί στη διεκπεραίωση διαγωνισμών που προσφέρουν κίνητρα για την επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων της ανθρωπότητας. Θα διανείμει τα 11 εκατομμύρια δολάρια μέσω διαγωνισμού, κατά τον οποίο οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να παράξουν καινοτόμες τεχνολογικά ιδέες για τον τερματισμό των καταστροφικών πυρκαγιών.

«Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσει κάποιος είναι ακριβώς σήμερα παρά αύριο. Θα δούμε αυτόν τον διαγωνισμό να εξελίσσεται μέσα στη διάρκεια τεσσάρων ετών. Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται για νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. Η τεχνολογία ήδη υπάρχει. Απλώς πρέπει να τη συνδυάσουμε σωστά» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πίτερ Διαμαντής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνεχίζει αναλύοντας το σχέδιο για την κατάσβεση των πυρκαγιών. «Μιλάμε για το πώς φέρνουμε μαζί την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική, τα drones και τους αισθητήρες για να εντοπίζουμε αμέσως τις δασικές πυρκαγιές και μετά να τις σβήνουμε μέσα σε δέκα λεπτά. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό. Δεν περιορίζεται στην Καλιφόρνια, στην Ελλάδα ή στην Αυστραλία. Και οραματιζόμαστε μια εποχή, μέσα σε αυτή τη δεκαετία, όπου οι πυρκαγιές θα ανήκουν στο παρελθόν. Έτσι, θα περιμένουμε έναν νικητή τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.