ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πολιτικοί τριγμοί στην Ιταλία λόγω ακρίβειας μετά τις κυρώσεις στην Ρωσία – Ανεπαρκή κρίνουν τα μέτρα για τον λαό τα «Πέντε Αστέρια»

Ίσως η κυβέρνηση Ντράγκι να είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα πέσει λόγω των κυρώσεων που επέβαλε

Πολιτικοί τριγμοί στην Ιταλία λόγω ακρίβειας μετά τις κυρώσεις στην Ρωσία – Ανεπαρκή κρίνουν τα μέτρα για τον λαό τα «Πέντε Αστέρια»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εργάζεται με τελεσίγραφα, διότι χάνει τον λόγο ύπαρξής της».

«Αν μπορούμε να δουλέψουμε θα προχωρήσουμε, διαφορετικά δεν θα προχωρήσουμε», υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Κυβερνητική κρίση, η πέμπτη σε χώρα της ΕΕ, που μπορεί να προκαλέσει πτώση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες όπως σας ενημερώσαμε εδώ στο pronews.gr.

Η ξεκάθαρη αναφορά του, ήταν στην στάση του κινήματος Πέντε Αστέρων και στην απόφασή του να μην πάρει μέρος, χθες, στην ψηφοφορία της Βουλής για την έγκριση των νέων οικονομικών μέτρων στήριξης των πολιτών με χαμηλό εισόδημα καθώς η ακρίβεια ανεβαίνει και τα μέτρα θεωρούνται ανεπαρκή.

Την Πέμπτη, τα ίδια μέτρα, θα πρέπει να εγκριθούν από την Γερουσία της Ρώμης και τα «Πέντε Αστέρια» δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα τα υπερψηφίσουν.

Παράλληλα, σε σχέση με μια σειρά αιτημάτων (κοινωνικού, κυρίως, χαρακτήρα) που έχουν προβάλλει τα Πέντε Αστέρια και ο αρχηγός τους, Τζουζέπε Κόντε, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι στο κείμενο που του παρέδωσαν και στο οποίο συνοψίζονται «βρήκε πολλά σημεία σύγκλισης με την ατζέντα της κυβέρνησης», αρχίζοντας από την έγκριση του βασικού μισθού.

Αυτό που θα πρέπει άμεσα να εξακριβωθεί, ουσιαστικά, είναι αν το Κίνημα Πέντε Αστέρων επιθυμεί να παραμείνει εντός της ευρείας κυβερνητικής συμμαχίας της οποίας ηγείται ο Μάριο Ντράγκι, ή να αποφασίσει να διαλέξει την αντιπολίτευση.

Αν επικρατήσει η δεύτερη επιλογή, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα είναι πιθανό να ζητήσει από τον Ντράγκι να επαληθεύσει αν διαθέτει ακόμη την στήριξη της Βουλής και Γερουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση στο σενάριο που ο Μ.Ντραγκι δεν μπορέσει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία της βουλής θα σημάνει ότι η Ιταλία θα είναι η πρώτη χώρα που θα οδηγηθεί στις εκλογές λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν στην Ρωσία και που εκτίναξε τις τιμές ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.