ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρουμάνος ευρωβουλευτής προτείνει την κατάργηση συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας

«Να γίνει μια "μίνι" Σένγκεν»

Ρουμάνος ευρωβουλευτής προτείνει την κατάργηση συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας

Ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Ευγένιος Τόμακ, πρόεδρος του Κόμματος Λαϊκού Κινήματος, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα «μίνι» Σένγκεν, ώστε η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα να καταργήσουν τα μεταξύ τους σύνορα

«Νομίζω ότι αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων πέρυσι, η άδικη απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή μας για ένταξη λόγω της Αυστρίας και της Ολλανδίας, ο πρώτος που σκέφτηκε αυτό το σενάριο ήταν ο συνάδελφός μου, ευρωβουλευτής, Μαριάν-Ζαν Μαρινέσκου, ο οποίος είπε ότι οι δύο κυβερνήσεις (της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας) μπορούν πολύ εύκολα να ειδοποιήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αφαιρέσουν τα σύνορα μεταξύ των χωρών μας », δήλωσε στην τηλεόραση Β1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το σωστό μέτρο που θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

«Θα προχωρούσα ακόμη παραπέρα – θα πρότεινα η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα να αφαιρέσουν τα σύνορα μεταξύ τους, γιατί κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα, χρειάζεται μόνο να ενημερωθεί η Επιτροπή», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής.

Επισήμανε ότι αυτή η προσέγγιση υποστηρίζεται και από τη Βουλγαρία και θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει κατάχρηση εξουσίας εναντίον μας από την κυβέρνηση της Βιέννης, επειδή υπάρχουν 25 κυβερνήσεις στην ΕΕ που λένε ότι η Ρουμανία και η Βουλγαρία αξίζουν να είναι στο Σένγκεν , πληρούν τα κριτήρια», επεσήμανε ο Τόμακ.

Υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που καθορίζει εάν μια χώρα πληροί τα κριτήρια ή όχι,  και η ΕΚ παρέχει αυτή τη στήριξη, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Επιτροπή υποστηρίζει αυτήν την κίνηση μέσω ενός επίσημου σημειώματος που στάλθηκε στο δικαστήριο, επομένως από αυτή την άποψη πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση ανικανότητας και να δράσουμε εντός των ορίων εντός των οποίων μπορούμε να δράσουμε.

Αυτό σημαίνει κατάργηση των συνόρων με τη Βουλγαρία και εγώ θα πήγαινα ακόμα πιο μακριά – και αυτά με την Ελλάδα, αφού οι Ρουμάνοι κινούνται πολύ σε αυτή τη διαδρομή», επεσήμανε ο Τόμακ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν μπλοκαρίστηκε από την Αυστρία και την Ολλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη Ρουμανία σταμάτησε μόνο η Αυστρία ενώ η Κροατία έγινε ομόφωνα πλήρες μέλος της ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας από τον Ιανουάριο, γράφει η ρουμανική Ziaristii.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.