ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε κατάσταση συναγερμού το Περού – Ένα βήμα πριν εκραγεί το ηφαίστειο Ουμπίνας

Έτοιμη να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση

Σε κατάσταση συναγερμού το Περού – Ένα βήμα πριν εκραγεί το ηφαίστειο Ουμπίνας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Περού καθώς το ηφαίστειο Ουμπίνας στην περιοχή Μοκέγουα είναι έτοιμο να εκραγεί.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Περού ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή αυξήθηκε στο «πορτοκαλί», από «κίτρινο», καθώς η τέφρα του ηφαιστείου έχει φθάσει σε ύψος 1.700 μέτρων από τον κρατήρα.

Στο νότιο Περού, όπου βρίσκονται σημαντικά μεταλλεία, εντοπίζονται πάνω από δέκα ενεργά ηφαίστεια. Η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται εξάλλου πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Ο πρωθυπουργός Οταρόλα δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν «τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα» για την προστασία των κατοίκων της περιοχής.

Η Πολιτική Προστασία συνέστησε σε περίπου 2.000 κατοίκους να παραμείνουν μακριά από το ηφαίστειο και να κλείσουν ερμητικά τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών. Διανεμήθηκαν μάσκες και προστατευτικά γυαλιά στον πληθυσμό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2019, οι περουβιανές αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες κατοίκους περιοχών κοντά στο Ουμπίνας έπειτα από ηφαιστειακές εκρήξεις και εκλύσεις τέφρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.