ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σκωτία: Νέα έρευνα για το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες – Ζητούν τη βοήθεια της NASA

«Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA θα διαθέτουν κάποια προηγμένη απεικονιστική τεχνολογία για να σαρώσουμε το Λοχ Νες»

Σκωτία: Νέα έρευνα για το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες – Ζητούν τη βοήθεια της NASA

Το Κέντρο Λοχ Νες στη Σκωτία αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα για το θρυλικό τέρας Λοχ Νες της λίμνης «Nessie» και ζητά τη βοήθεια της NASA και επιστημόνων από Πανεπιστήμια. 

Το περασμένο έτος ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες των τελευταίων 50 ετών στο Λοχ Νες, με υδρόφωνα να καταγράφουν ισχυρούς υποβρύχιους θορύβους και εθελοντές να αναφέρουν πολλές πιθανές θεάσεις του τέρατος.

Η νέα έρευνα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, κατά την 90ή επέτειο από την πρώτη οργανωμένη αναζήτηση στην επιφάνεια του Λοχ Νες από τον Σερ Έντουαρντ Μάουντεν.

Από την αρχική αποστολή το 1934, με την ονομασία «Watchers of the Monster», έχουν καταγραφεί πάνω από 1.156 παρατηρήσεις του «τέρατος» στον επίσημο κατάλογο του Λοχ Νες.

Πέρυσι, το ανανεωμένο Κέντρο του Λοχ Νες συνεργάστηκε με την Loch Ness Exploration (LNE), μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα, και εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα στα νερά της λίμνης, είτε απευθείας είτε διαδικτυακά.

Και φέτος, αναζητούνται εθελοντές για την παρακολούθηση της επιφάνειας του Λοχ Νες, με εκπαίδευση σχετικά με τα στοιχεία που πρέπει να παρατηρούν (όπως αναπάντητα κύματα) και τον τρόπο καταγραφής τους. Αν δεν είναι δυνατή η προσέλευση στη Σκωτία, μπορούν να παρακολουθήσουν τις ζωντανές εικόνες που μεταδίδονται από κάμερες μέσω της ιστοσελίδας Visit Inverness Loch Ness.

Επιπλέον, οι «κυνηγοί» της «Nessie» θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τα νερά της λίμνης με ένα σκάφος υπό την καθοδήγηση του καπετάνιου Άλαστερ Μάθεσον του Loch Ness Project, χρησιμοποιώντας ένα υδρόφωνο μήκους περίπου 20 μέτρων για την ανίχνευση μυστηριωδών ήχων από τον βυθό του Λοχ Νες.

«Ελπίζουμε οι κυνηγοί της Nessie ανά την υφήλιο να μας βοηθήσουν να έρθουμε σε επαφή με τους ιθύνοντες στη NASA μέσω της δύναμης των social media. Προσβλέπουμε στην εξειδικευμένη καθοδήγησή τους στη συνεχιζόμενη έρευνά μας με στόχο να λάβουμε απαντήσεις», είπε η Aimee Todd του Loch Ness Centre.

«Αποτανθήκαμε και σε βρετανικά πανεπιστήμια. Ελπίζουμε ότι οι ειδικοί της NASA θα διαθέτουν κάποια προηγμένη απεικονιστική τεχνολογία για να σαρώσουμε το Λοχ Νες», πρόσθεσε.

Το Λοχ Νες είναι πιθανώς η διασημότερη λίμνη της Βρετανίας, αλλά και η δεύτερη βαθύτερη της Σκωτίας μετά το Λοχ Μόραρ. Στο βαθύτερο σημείο το βάθος της φθάνει περίπου τα 227 μέτρα, περίπου όσο το ύψος της γέφυρας Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο!

Παράλληλα το Λοχ Νες είναι η μεγαλύτερη σε όγκο λίμνη της Σκωτίας και περιέχει περισσότερο φρέσκο νερό απ’ όσο όλες μαζί οι λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.