ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στρος Καν σε Μακρόν: Η Γαλλία βρίσκεται σε θλιβερή κατάσταση

«Λάθος» του Μακρόν η ενεργοποίηση του άρθρου 49

Στρος Καν σε Μακρόν: Η Γαλλία βρίσκεται σε θλιβερή κατάσταση

Στο κείμενό του, υπό τον τίτλο: «Το πέμπτο λάθος», ο 74χρονος Ντομινίκ Στρος Καν απευθύνεται στον πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας καλώντας τον να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βάζοντας στο συρτάρι το υπάρχον σχέδιο της κυβέρνησης.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε θλιβερή κατάσταση», επιμένει ο Στρος Καν καλώντας τον Μακρόν να μην διαπράξει αυτό το περίφημο «λάθος» σε κείμενο που ανέβασε στο twitter.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Ζοσπέν, «σήμερα, δεν είναι η ηλικία συνταξιοδότησης που πρέπει να αλλάξει στη Γαλλία, είναι η ίδια η δομή του συστήματος. Είναι αυτή η συστημική μεταρρύθμιση που το 2017, ένας υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε, σωστά, ότι ήθελε να αναλάβει. Στη συνέχεια όμως εγκατέλειψε κρυφά αυτό το μονοπάτι».

«Ωστόσο, πρέπει να απομακρυνθούμε από ένα σύστημα που βασίζεται στην ηλικία συνταξιοδότησης για να οικοδομήσουμε ένα (σύστημα) με βάση την περίοδο των εισφορών…. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για μία νέα κοινωνική ανάφλεξη στη χώρα» προσθέτει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν θεωρεί ότι η Γαλλία δεν είναι μια χώρα στην οποία μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει μια μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση λαμβάνοντας υπόψη μόνο μια πολιτική ισορροπία δυνάμεων και παραβλέποντας την κοινωνική (ισορροπία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το άλλο λάθος του Μακρόν, για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, είναι η ενεργοποίηση του «άρθρου 49 παράγραφος 3» του Συντάγματος (παρακάμπτοντας την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση), γεγονός που προαναγγέλλει ένα σκοτεινό μέλλον στη Γαλλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.