Τ.Σόρος: «Να επιτεθείτε στην Κριμαία – Καταστρέψτε την γέφυρα τώρα που δεν έχει πόσιμο νερό»

O γνωστός «φιλάνθρωπος» δισεκατομμυριούχος ζητάει την διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας: «Είναι ευκαιρία να καταστραφεί για πάντα»

Τ.Σόρος: «Να επιτεθείτε στην Κριμαία – Καταστρέψτε την γέφυρα τώρα που δεν έχει πόσιμο νερό»

Mε άρθρο του στην γνωστή ιστοσελίδα Project Syndicate ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος ζήτησε επίθεση στην ρωσική Κριμαία αδιαφορώντας παντελώς εάν αυτό προκαλέσει μία παγκόσμια σύρραξη καθώς θεωρείται βέβαιο πως η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε τακτικά πυρηνικά όπλα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χερσόνησος δεν διαθέτει δικό της πόσιμο νερό και συνεπώς πρέπει να καταστραφεί η γέφυρα καθώς από εκεί θα γίνεται αποκλειστικά η τροφοδοσία της, μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχκόβκα, ώστε να αναγκαστεί ο τοπικός ρωσικός πληθυσμός να αποκηρύξει την Μόσχα!

Θεωρεί μάλιστα πως ο ουκρανικός πόλεμος είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να διαλυθεί η ίδια η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Πολλά τμήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη αισθάνονται δυσαρέσκεια με τον δεσποτικό καθεστώς του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, και αυτή η εξέλιξη μπορεί να τους κάνει να το απορρίψουν εντελώς» λέει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τον αντικειμενικό σκοπό της Δύσης και τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Δύση προκάλεσε αυτόν τον πόλεμο.

«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Συμβαίνουν πάρα πολλά, πολύ γρήγορα. Οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι.

Ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, Adam Tooze, έχει πράγματι διαδώσει έναν όρο για ό,τι βιώνουμε. Το αποκαλεί “πολυκρίση”.

Η πρώτη συνιστώσα της πολυκρίσης, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκάλεσε έναν αρνητικό σοκ στον κόσμο, αναταράσσοντας τις αλυσίδες προμηθειών και προκαλώντας σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί, ωστόσο, είναι ότι το πραγματικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ό,τι θα μπορούσε να αναμένεται.

Η ουκρανική αρμάδα προέβαλε ηρωική αντίσταση και, με ισχυρή στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αντέστρεψε τα πράγματα.

Ο ρωσικός στρατός αποδείχθηκε, σαν ένας χαρτοπαίκτης, με κακή ηγεσία και εξαιρετικά διεφθαρμένος.

Η Ομάδα Wagner, μια ιδιωτική στρατιωτική ομάδα, υποστήριξε την εισβολή για ένα διάστημα, αλλά τελικά και αυτοί απέτυχαν να νικήσουν την Ουκρανία.

Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία είναι πλέον έτοιμη να ξεκινήσει μια αντεπίθεση μόλις παραδοθούν όλος ο εξοπλισμός που της έχει υποσχεθεί από τη Δύση.

Ο Μπάιντεν έχει συμφωνήσει ώστε η Ουκρανία να λάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16. Πιστεύω ότι η αντεπίθεση θα είναι επιτυχής.

Ο στόχος θα είναι η Κριμαία, η βάση του ρωσικού Ναυτικού.

Καταστρέφοντας τη γέφυρα με τη Ρωσία, η Ουκρανία μπορεί να μετατρέψει ένα στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο σε στρατηγικό ελάττωμα, επειδή η Κριμαία δεν έχει πόσιμο νερό.

Με την καταστροφή της γέφυρας, η Κριμαία θα εξαρτάται από την Ουκρανία για το νερό.

Πολλά τμήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη αισθάνονται δυσαρέσκεια με τον δεσποτικό καθεστώς του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, και αυτή η εξέλιξη μπορεί να τους κάνει να το απορρίψουν εντελώς.

Το όνειρο του Πούτιν, μια αναγεννημένη ρωσική αυτοκρατορία, θα μπορούσε να διαλυθεί και να μην αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι ένα θετικό σοκ για τον κόσμο.

Μάλιστα, μπορεί να παράσχει μια ευκαιρία στον Μπάιντεν να μειώσει την ένταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, η οποία βρίσκεται ήδη σε οικονομική πτώση και μπορεί να κάνει τον Πρόεδρο Χi Jinping πιο ανοικτό σε μια συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπάιντεν δεν επιδιώκει την αλλαγή καθεστώτος στην Κίνα, ό,τι θέλει είναι να επαναφέρει το καθεστώς των πραγμάτων στην Ταϊβάν.

Μια ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία και μια μείωση των εντάσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να κάνει τους ηγέτες να επικεντρωθούν στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος, που απειλεί να καταστρέψει τον πολιτισμό μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.