ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το απίστευτο περιστατικό με τα 1.500 πρόβατα που πήδηξαν στο γκρεμό – Πώς σκοτώθηκαν μόνο τα 450

Συνέβη το 2005 στην Τουρκία

Το απίστευτο περιστατικό με τα 1.500 πρόβατα που πήδηξαν στο γκρεμό – Πώς σκοτώθηκαν μόνο τα 450

Συνέβη τον Ιούλιο του 2005 στην ανατολική Τουρκία. Οι βοσκοί παρατηρούσαν με τρόμο το περιστατικό ενώ είχαν αφήσει το κοπάδι με τα πρόβατα να βοσκήσει, μην μπορώντας να κάνουν τίποτα.

Ένα από τα πρόβατα πλησίασε στον γκρεμό και αποφάσισε να πέσει. Το πρόβλημα είναι πως το ακολούθησαν άλλα 1.500 πρόβατα, τα οποία πήδηξαν ένα – ένα από τον ίδιο γκρεμό ακολουθώντας το πρώτο.

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ήμασταν άχρηστοι», είχε πει ο Nevzat Bayhan, ένας από τους βοσκούς που έβλεπε τα πρόβατά του να πέφτουν από τον γκρεμό.

Από τα 1.500 πρόβατα πέθαναν μόνο τα 450. Πώς έγινε αυτό; Τα υπόλοιπα 1.050 δεν πέθαναν πηδώντας από τον γκρεμό σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αφού έπεφταν πάνω στον σορό με τα πρόβατα ο οποίος ήταν σαν μαξιλάρι ύστερα από τον θάνατο των πρώτων. Αφού υπήρχαν αρκετά νεκρά πρόβατα, τα υπόλοιπα επιβίωσαν επειδή έπεσαν πάνω στον μαλακό σορό που είχε δημιουργηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι 26 οικογένειες και η πόλη Gevas είχαν τουλάχιστον 100 χιλιάδες δολάρια ζημιά, ένα ποσό μεγάλο για την Τουρκία. Το μόνο θετικό ήταν ότι δεν πέθαναν όλα τα πρόβατα, αν και ακολούθησαν το πρώτο χωρίς να «αμφισβητήσουν» την πρωτοβουλία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.