Το Χόλιγουντ θα προωθεί την υπεύθυνη οπλοκατοχή

Από τις κινηματογραφικές ταινίες και τα τηλεοπτικά σόου θα αφαιρεθούν σκηνές που δείχνουν παιδιά με όπλα

Το Χόλιγουντ θα προωθεί την υπεύθυνη οπλοκατοχή

Οι αστέρες του Χόλιγουντ ετοίμασαν επίσημο έγγραφο που ζητά τη μείωση των σκηνών με όπλα σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Διάσημοι ηθοποιοί, ανάμεσά τους η Έιμι Σούμερ, η Τζουλιάν Μουρ και ο Μαρκ Ράφαλο υπέγραψαν μια επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε χθες και καλεί τις κινηματογραφικές ταινίες και τα τηλεοπτικά σόου να περιγράφουν εικόνες υπεύθυνης οπλοκατοχής και να περιορίσουν τις σκηνές που δείχνουν παιδιά με όπλα.

Η ανοιχτή επιστολή, η οποία ακολουθεί τις δύο πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις στο Ουβάλντε και στο Μπάφαλο, υπογράφεται επίσης και από τους διάσημους παραγωγούς Τζέι Τζέι Έιμπραμς ( (“Lost”) και Σόντα Ράιμς (“Grey’s Anatomy”).

«Οι απόψεις που αφορούν το κάπνισμα, την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, τη χρήση της προστατευτικής ζώνης και την ισότητα στον γάμο διαμορφώθηκαν όλες εν μέρει εξαιτίας της επίδρασης του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ηρθε η ώρα να αναμετρηθούμε με την ασφάλεια των όπλων.

Δεν ζητάμε από κανέναν να σταματήσει να μας δείχνει όπλα στην οθόνη. Ζητάμε από τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες και τους παραγωγούς να λάβουν υπόψη την ένοπλη βία στην οθόνη και να προβάλουν την ασφάλεια των όπλων», αναφέρεται στην επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Brady Campaign, μια ΜΚΟ για τον έλεγχο των όπλων.

Επισημαίνοντας ότι τα όπλα ξεπέρασαν πρόσφατα τα τροχαία ως η κυρίαρχη αιτία θανάτου μεταξύ των ανήλικων Αμερικανών, η επιστολή ζητεί από τους «συναδέλφους στην καλλιτεχνική κοινότητα να περιορίσουν τις σκηνές που περιλαμβάνουν παιδιά και όπλα».

Τον περασμένο μήνα δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες σε μια επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Δέκα ημέρες αργότερα, 19 παιδιά και δύο δασκάλες δολοφονήθηκαν μέσα σε σχολείο από έναν ένοπλο στο Ουβάλντε του Τέξας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.