ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Β.Όρμπαν: «Η ΕΕ είναι αυτοκίνητο με 4 σκασμένα λάστιχα – Με Μέρκελ & Τραμπ δεν θα γινόταν πόλεμος στην Ουκρανία»

Λάβρος ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά Τ.Μπάιντεν, Όλαφ Σολτς και Βρυξελλών

Β.Όρμπαν: «Η ΕΕ είναι αυτοκίνητο με 4 σκασμένα λάστιχα – Με Μέρκελ & Τραμπ δεν θα γινόταν πόλεμος στην Ουκρανία»

Ως αυτοκίνητο με τέσσερα σκασμένα λάστιχα παρομοίασε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν την ΕΕ και είναι όντως ο πιο πετυχημένος χαρακτηρισμός που έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια.

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως αν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Αγγέλα Μέρκελ βρισκόταν ακόμα στην εξουσία ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί, επιρρίπτοντας έτσι ξεκάθαρα τις ευθύνες στις πολύ κακές κυβερνήσεις του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ και του Όλαφ Σολτς στην Γερμανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει καταφέρει να ωθήσει τον πλανήτη κυριολεκτικά στα πρόθυρα ενός πυρηνικού πολέμου, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος κατόρθωσε το ακατόρθωτο, να μετατρέψει την Γερμανία από οικονομική υπερδύναμη σε μία χώρα που σύντομα θα επιβάλλει στους πολίτες της να μην ανάβουν το φως τα βράδια και να κυκλοφορούν με κουβέρτες στα σπίτια τους για να ζεσταθούν.

«Καθόμαστε σε ένα αυτοκίνητο με τέσσερα σκασμένα λάστιχα», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στο θέρετρο Baile Tusnad της Ρουμανίας.

Η Ρουμανία αξίζει να σημειώσουμε ότι διαθέτει μία μεγάλη και ισχυρή ουγγρική μειονότητα λόγω… Τρανσυλβανίας.

«Οι κυρώσεις δεν κλονίζουν τη Ρωσία», είπε, ενώ στην Ευρώπη «οι κυβερνήσεις πέφτουν σαν ντόμινο» αναφερόμενος στην Ιταλία, τη Βρετανία, τη Βουλγαρία και την Εσθονία.

Ο Όρμπαν ισχυρίστηκε ότι η Δύση αγνόησε τις ανησυχίες ασφάλειας της Ρωσίας.

«Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ και την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ δεν θα είχε γίνει ο πόλεμος αυτός».

Η Ουγγαρία είναι από το 1999 μέλος του ΝΑΤΟ και από το 2004 της ΕΕ. Ο Όρμπαν έχει πετύχει μία εξαίρεση της χώρας του για τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν φροντίζοντας την εξασφάλιση των συμφερόντων της χώρας του και όχι των αμερικανικών συμφερόντων από τα οποία κανένα όφελος δεν έχει η Ουγγαρία.

Σημείωσε μάλιστα σε ομιλία του ότι η Δύση πρέπει να διαπραγματευτεί με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου και να μην εξοπλίζει την Ουκρανία.

Στην ομιλία του στο Baile Tusnad ο Όρμπαν επιτέθηκε κατά της «ανάμειξης» ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών φυλών.

«Εμείς [οι Ούγγροι] δεν είμαστε ανάμεικτη φυλή … και δεν θέλουμε να γίνουμε», είπε, προσθέτοντας ότι σε όσες χώρες της Ευρώπης έχει συμβεί αυτό «δεν είναι πλέον έθνη».

Ο Όρμπαν στρέφεται προς τις ιταλικές εκλογές του Σεπτεμβρίου όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επιστροφή της Δεξιάς στην εξουσία αλλά και στην επάνοδο του Ντόναλντ Τραμπ το 2024. Τον Αύγουστο ο Όρμπαν θα ταξιδέψει στο Ντάλας του Τέξας, όπου θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση του CPAC των Αμερικανών συντηρητικών.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει «παγώσει» αρκετά δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ουγγαρία λόγω δήθεν ανησυχιών περί διαφθοράς και διάβρωσης του Κράτους Δικαίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γνωστό ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των πολιτών και δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο Βίκτορ Όρμπαν κέρδισε και πάλι άνετα τις εκλογές για να παραμείνει στην πρωθυπουργία της Ουγγαρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που δεν μπορούν να ανεχτούν είναι ότι ο Βίκτορ Όρμπαν είναι ο μόνιμος δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης Ουγγαρίας από το 2010 παρά τον πόλεμο που δέχεται από την Δύση και την προσπάθεια εκφοβισμού των Ούγγρων για να μην τον ψηφίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.