ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μας έχουν πάρει στο «ψιλό» οι Σκοπιανοί – Αφού τελείωσε το Euro ζήτησαν αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία»

Μας έχουν πάρει στο «ψιλό» οι Σκοπιανοί – Αφού τελείωσε το Euro ζήτησαν αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία»

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων (της Βόρειας Μακεδονίας μετά τις Πρέσπες), Μπουγιάρ Οσμάνι είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της «Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μακεδονίας (FFM)», Μουχάμεντ Σεϊντίνι από τον οποίο ζήτησε την αλλαγή της ονομασίας της Ομοσπονδίας, προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται στο συνταγματικό όνομα της χώρας.

Προφανώς μας έχουν πάρει στο “ψιλό” καθώς όσο ήταν το Euro και τα φώτα ήταν στραμμένα δεν έκαναν καμία αλλαγή. Τώρα θέλουν ξανά να επωφεληθούν κάνοντας τα “καλά παιδιά”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μπουγιάρ Οσμάνι στη συνάντηση επισήμανε τις νομικές υποχρεώσεις για χρήση του συνταγματικού ονόματος από τις οργανώσεις που εκπροσωπούν τη χώρα και που με οποιονδήποτε τρόπο λαμβάνουν επιδοτήσεις ή άλλου είδους χρηματοδότηση από το κράτος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας και ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συμφώνησαν να προσεγγίσουν αυτό το ζήτημα με καλή και θετική διάθεση, ώστε να ξεπεραστούν όλες οι διαφωνίες και οι προκλήσεις που προκύπτουν.

Κατά το πρόσφατο EURO, στο οποίο συμμετείχε και η Βόρεια Μακεδονία, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εμφανίστηκε ως «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Μακεδονίας (FFM)», καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει την ονομασία της, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, η οποία σημείωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφκάλεσε πρόσφατα την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αλλάξει την ονομασία της (αφού όμως το είχε στηρίξει και αυτός).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο μεθαύριο θα τον ξαναΜας -υποδεχτούν στην Αθήνα και θα κάνουν πως δεν ξέρουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.