ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βουλγαρία: Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών θα ερευνήσει ποιοι αποσταθεροποιούν τις τράπεζες

Βουλγαρία: Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών θα ερευνήσει ποιοι αποσταθεροποιούν τις τράπεζες

Σαφή κατεύθυνση σχετικά με την ταυτότητα αυτών που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις βουλγαρικές τράπεζες ακολουθούν οι έρευνες των αρχών της χώρας, όπως ανακοίνωσαν Βούλγαροι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Ειδήσεων της Σόφιας. 

Αυτό έγινε γνωστό μετά από έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Tsvetlin Yovchev, ο γενικός εισαγγελέας Sotir Tsatsarov και ο επικεφαλής της βουλγαρικής Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS), Vladimir Pisanchev. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της DANS και συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης η οποία περιγράφεται ως προσπάθεια αποσταθεροποίησης του βουλγαρικού τραπεζικού συστήματος. 

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ούτε έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βουλγαρίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητα των αποστολέων των e-mails και των ανώνυμων SMS που καλούσαν τον κόσμο να αποσύρει τις καταθέσεις του από την First Investment Bank και διέδιδαν φήμες περί κατάρρευσης. 

Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα για το θέμα, που περιλαμβάνει και ενέργειες κατά της Corporate Commercial Bank (KTB), οι οποίες υποχρέωσαν την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας να αναλάβουν τον έλεγχο της τράπεζας. 

Στο μεταξύ, η DANS έχει δώσει στη δημοσιότητα τηλεφωνικούς αριθμούς προκειμένου όσοι διαθέτουν σχετικές πληροφορίες να επικοινωνούν με τις αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.