ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τελείωσε το «θέατρο» στα Σκόπια: «Πρέπει να μπούμε ΝΑΤΟ και ΕΕ» λέει η Αντιπολίτευση

Τελείωσε το «θέατρο» στα Σκόπια: «Πρέπει να μπούμε ΝΑΤΟ και ΕΕ» λέει η Αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση των Σκοπίων σταματάει την «θεατρική παράσταση» για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και ουσιαστικά τάσσεται υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτά τουλάχιστον διαφαίνονται απο τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο κανάλι «TV 21», ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, υπερασπίστηκε την απόφασή του κόμματος να καλέσει τους πολίτες «να πράξουν κατά συνείδηση» στο δημοψήφισμα, καθώς όπως είπε το κόμμα του είναι υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστω κι αν διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Γι αυτό και χαρακτήρισε την απόφαση «να πράξουν κατά συνείδηση» οι ψηφοφόροι συνιστά πατριωτική στάση.

Οταν ρωτηθηκε γιατί το VMRO δεν κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “κατά”, ο Μίτσκοσκι είπε ότι θα το έκανε, αν το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορούσε αποκλειστικά την Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι χειραγωγεί τους πολίτες, συνδέοντας την Συμφωνία των Πρεσπών με ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ετσι, πρόσθεσε, αν και το κόμμα του επιμένει στη θέση του κατά της αλλαγής του συντάγματος, σημείωσε ωστόσο, ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές και η πλειοψηφία των πολιτών στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η εθνικστική αντιπολίτευσης θα σεβαστεί την απόφαση. Διευκρινίζοντας οτι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές μόνο αν έχει συμμετοχή άνω του 50% και η πλειοψηφία να ψηφίσει “υπέρ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμφωνα με τις πληροφορίες από τα Σκόπια, πολλοί βουλευτές του εθνικιστικού κόμματος τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ταχθεί υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και συνεπώς θα υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.