ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλιαράτες Αλβανίας: Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου -Εκεί όπου δολοφόνησαν τον Κ.Κατσίφα (φωτο)

Βουλιαράτες Αλβανίας: Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου -Εκεί όπου δολοφόνησαν τον Κ.Κατσίφα (φωτο)

Στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, κοντά στο Αργυρόκαστρο, έγινε το αιματηρό επεισόδιο με τον ομογενή Κ. Κατσίφα ο οποίος κατέληξε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών επειδή αντέδρασε με πυροβολισμούς όταν κατέβασαν την ελληνική σημαία που ανέβαζε κάθε χρόνο.

Το επεισόδιο έγινε στο στρατιωτικό κοιμητήριο στις Βουλιαράτες όπου διεξάγονται κάθε χρόνο επετειακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου από την ομογένεια.

Κρατώντας ελληνικές και αλβανικές σημαίες, το πρωί της Κυριακής, νέοι ομογενείς και κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές, έκαναν «παρέλαση» μέχρι το στρατιωτικό κοιμητήριο στις Βουλιαράτες. Εκαναν τρισάγιο, κατέθεσαν στεφάνια και δάκρυσαν για τους νεκρούς στρατιώτες που έπεσαν κατά τον πόλεμο του 1940 πολεμώντας στα αλβανικά εδάφη ενάντια στην Ιταλία του Μουσολίνι.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Intimenews και την Παρασκευή Παππά που αποτυπώνουν όσα έγιναν σήμερα στο στρατιωτικό κοιμητήριο στις Βουλιαράτες Αλβανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.