ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αφού εκχώρησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς τώρα ο Α.Τσίπρας «οραματίζεται τα Βαλκάνια των λαών»

Αφού εκχώρησε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς τώρα ο Α.Τσίπρας «οραματίζεται τα Βαλκάνια των λαών»

Στη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας αλλά και στο όραμα του Ρήγα Φεραίου για Βαλκάνια της αλληλεγγύης αναφέρθηκε από το Βελιγράδι ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε γι’ άλλη μία φορά ότι δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και τη Σερβία να έρθουν πιο κοντά και να πάψει να είναι η ΠΓΔΜ τείχος ανάμεσά τους.

“Πριν από λίγους μήνες προχωρήσαμε με μια γειτονική μας χώρα, την ΠΓΔΜ, σε μια συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα και τη Σερβία να έρθουν πιο κοντά. Αυτή η χώρα να σταματήσει να είναι τείχος ανάμεσά μας και να γίνει γέφυρα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στην “πολύ ουσιαστική συνεργασία” μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας τα τελευταία χρόνια, με την παράλληλη διεύρυνση αυτού του ισχυρού δεσμού και με άλλες χώρες των Βαλκανίων, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία αλλά και με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της συνανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για τις “δύσκολες προσπάθειες” που καταβάλλει η Σερβία για να επιλύσει “κρίσιμα και δύσκολα εθνικά θέματα”, σημειώνοντας: “θέλω να ενθαρρύνω να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας και θέλω να γνωρίζετε ότι σε αυτές τις δύσκολες προσπάθειες η Ελλάδα θα είναι πάντα μια χώρα που θα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο, άρα μια χώρα που θα υπερασπίζεται το δίκαιο. Όσο λοιπόν κι εσείς θα αγωνίζεστε για το δίκαιο, να ξέρετε ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα δίπλα σας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.