Η ISIS στην… «βόρεια Μακεδονία»! – Σκόπια: «Αποτρέψαμε τρομοκρατική επίθεση από εξτρεμιστές μουσουλμάνους»

Η ISIS στην… «βόρεια Μακεδονία»! – Σκόπια: «Αποτρέψαμε τρομοκρατική επίθεση από εξτρεμιστές μουσουλμάνους»

Τελικά υπάρχουν και «βορειομακεδόνες» εξτρεμιστές μουσουλμάνοι.

Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για το αλλοπρόσαλλο της συμφωνίας στις Πρέσπες με το επίσης αλλοπρόσαλλο κρατίδιο στο βόρεια σύνορά μας που αποτελείται από δεκάδες διαφορετικές εθνότητες.

Μια «τρομοκρατική» επίθεση που σχεδίαζαν μέλη της ISIS αποτράπηκε από τις αρχές στα Σκόπια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Μετά από «ανταλλαγή πληροφοριών» με τους «εταίρους» των Σκοπίων σχετικά με τα «ενδεχόμενα σχέδια και τις προθέσεις διάπραξης μιας τρομοκρατικής ενέργειας στο έδαφος» της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μια έρευνα για να ταυτοποιήσει τους οργανωτές και τους πιθανούς δράστες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και κατασχέθηκαν «αντικείμενα» και «μηχανήματα» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη μιας επίθεσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία άλλη διευκρίνιση για την επιχείρηση αυτή και τις προθέσεις των υπόπτων.

Το 2016 οι αρχές της χώρας υπολόγιζαν ότι 150 «Βορειομακεδόνες» πλέον(!) είχαν ενταχθεί στις τάξεις των εξτρεμιστών μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την αλβανική μειονότητα.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 πολίτες χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία) είχαν ενταχθεί κάποια στιγμή στην ISIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.