ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Διπλωματική κρίση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας: Το Βελιγράδι απαιτεί «συγγνώμη» από τα Τίρανα

Διπλωματική κρίση μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας: Το Βελιγράδι απαιτεί «συγγνώμη» από τα Τίρανα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, απαιτεί μία δημόσια συγγνώμη από την Αλβανία δημόσια συγνώμη για τις δηλώσεις περί «ποινικής ιστορίας» της Σερβίας που προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι.

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, ο Τσακάι κατηγόρησε τη Σερβία ότι έχει «ποινική ιστορία» και ότι οι αλλοτινοί πολιτικοί και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σημερινής Σερβίας», σύμφωνα με τη σερβική «Τέλεγκραφ».

«Πρόκειται για παραποίηση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο και ως εκ τούτου περιμένω συγνώμη από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσακάι.

Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι αυτές οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δεν συμβάλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων και σύμφωνα με αυτόν είναι εντελώς αντίθετες με τις προσπάθειες των Σέρβων ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αλβανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν επίσης τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.