ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κροατία: Απόλυση περίπου 10.000 δημοσίων υπαλλήλων το β΄ εξάμηνο του 2014

Κροατία: Απόλυση περίπου 10.000 δημοσίων υπαλλήλων το β΄ εξάμηνο του 2014

Την απόλυση περίπου 10.000 υπαλλήλων από δημόσιους οργανισμούς της Κροατίας μέχρι το β΄ εξάμηνο του 2014 προβλέπουν τα προγράμματα αναδιάρθρωσής τους, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων, Μεταφορών και Υποδομών της βαλκανικής αυτής χώρας Σίνισα Χάιντας Ντόνσιτς αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι απολύσεις αφορούν, σε πρώτο στάδιο, υπαλλήλους που εργάζονται στον οργανισμό σιδηροδρόμων Hrvatske Zeljeznice (HZ), τις δημόσιες αρχές αυτοκινητοδρόμων Hrvatske Autoceste (HAC) και Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ), τον εθνικό αερομεταφορέα “Croatia Airlines” και τον οργανισμό ταχυδρομείων “Croatia Post”.

Αναφερόμενος στην ανάλυση για τα οικονομικά μεγέθη των 23 δημόσιων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την οποία μειώνονται τα έσοδα και αυξάνουν οι απώλειες, ο υπουργός σημείωσε ότι για αρκετά χρόνια δεν έγινε καμία επένδυση με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των δημόσιων επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ανταγωνιστικότητα των εταιρειών και να καταστούν κερδοφόρες.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση σέβεται και τηρεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτό το πλαίσιο, οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων θα πρέπει να έχουν και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπογράμμισε δε, ότι μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Κροατία αφορά την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών υποδομών. Ο οργανισμός σιδηροδρόμων (ΗΖ) έχει την “ιστορική ευκαιρία να γίνει τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα X, μέσω της ένταξής του σε κλάδους του Άξονα από την 1η Ιουλίου και να εκσυγχρονίσει τις υποδομές του με ευρωπαϊκά κεφάλαια, που αντιστοιχούν στο 85% του συνόλου της αξίας των αναγκαίων επενδύσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.