ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βούλγαρος αντιπρόεδρος κυβέρνησης: «Την Ευρώπη την περιμένουν τρεις πολύ δύσκολοι χειμώνες»

Όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, Α.Πεκάνοφ

Βούλγαρος αντιπρόεδρος κυβέρνησης: «Την Ευρώπη την περιμένουν τρεις πολύ δύσκολοι χειμώνες»

Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, Ατανάς Πεκάνοφ, δήλωσε ότι η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης οφείλεται σε μακροχρόνια λάθη του παρελθόντος.

«Δέχομαι την κριτική ότι η στιγμή δεν είναι καλή για εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία και ίσως δεν είναι ηθικό, αλλά βλέπουμε ότι το κάνουν και άλλες χώρες». Αυτό είπε στο πρόγραμμα « Πρόσωπο με Πρόσωπο» ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σύμφωνα με το echedoros.

«Ξαφνικά, η Ευρώπη βρέθηκε σε αυτήν την ενεργειακή εξάρτηση και αυτό οφείλεται σε μακροχρόνια λάθη του παρελθόντος», πρόσθεσε.

«Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Χθες άκουσα πολύ προσεκτικά τον πρώην υπουργό Νικόλοφ, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν είναι σε προεκλογική εκστρατεία, και νομίζω ότι πιστεύω αυτά που είπε. Είπε ότι η Ευρώπη θα περάσει πολύ δύσκολα να επιβιώσει χωρίς ρωσικό αέριο την επόμενη τριετία, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εμείς, ως επίσημο υπουργικό συμβούλιο, έχουμε ευθύνη καταρχάς απέναντι στους Βούλγαρους πολίτες για την ευημερία τους και για τη βουλγαρική οικονομία», είπε επίσης ο Πεκάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία θα πρέπει επίσης να έχει ένα πρόγραμμα αποταμίευσης, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε αντίθεση με τη Γερμανία και την Αυστρία, όπου τα νοικοκυριά και οι εταιρείες είναι σε μεγάλο βαθμό αεριοποιημένα, αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Σε αυτό το θέμα, τα κεντρικά γραφεία ενέργειας θα μπορούν να πουν ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές», είπε ο Πεκάνοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ακριβώς το θέμα της αποταμίευσης που μας δείχνει ότι η ενεργειακή κρίση είναι γεγονός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.