ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χαίρονται οι Αλβανοί: Ο αμερικανικός Στρατός θα εκπαιδεύσει τον αλβανικό

Τι δήλωσε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στα Τίρανα

Χαίρονται οι Αλβανοί: Ο αμερικανικός Στρατός θα εκπαιδεύσει τον αλβανικό

Η 4η Ταξιαρχία Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών -Sfab,  που δημιουργήθηκε στις 9 Μαρτίου στην Αλβανία, θα εκπαιδεύσει την κορυφαία αλβανική στρατιωτική μονάδα «Ομάδα μάχης ελαφρού εξοπλισμού του Πεζικού», για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του αλβανικού Στρατού.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Αμερικανίδα πρέσβειρα, Γιούρι Κίμ που επισκέφτηκε την αλβανική Μονάδα συνοδευόμενη από τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι.

«Η Ομάδα Μάχης Ελαφρύ Πεζικού έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη των στόχων ικανότητας του ΝΑΤΟ.

Υπό τον Υπουργό Νίκο Πελέσι και τον Ταξίαρχο Άρμπεν Κίντζι, οι αλβανικές δυνάμεις συνεχίζουν να βελτιώνονται μέσω εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης υποδομών και διαρθρωτικών αλλαγών που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην Αλβανία, αλλά στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η Γιούρι Κιμ κατά την ομιλία της και συνέχισε λέγοντας:

«Η απρόκλητη, αδικαιολόγητη, βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθιστά σαφές ότι οι δυνατότητες και η διαλειτουργικότητα των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι κρίσιμες.

Οι στρατιώτες της SFAB είναι αποδεδειγμένα επικεφαλής και είναι οι καλύτεροι στην τέχνη τους και θα καταβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειές τους κάθε ώρα της ημέρας για να διασφαλίσουν ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Αλβανίας μπορούν να κάνουν ακριβώς αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.