ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Βραζιλία: 11 νεκροί και 8 αγνοούμενοι σε ναυάγιο κοντά στην Μπελέμ

Αφού αναποδογύρισε το σκάφος με συνολική χωρητικότητα 82 επιβατών, 63 άνθρωποι κατορθώθηκε να διασωθούν

Βραζιλία: 11 νεκροί και 8 αγνοούμενοι σε ναυάγιο κοντά στην Μπελέμ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 8 αγνοούνται μετά το ναυάγιο χθες Πέμπτη πλεούμενου το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο χωρίς άδεια στα ανοικτά της Μπελέμ, στη βόρεια Βραζιλία, ανακοίνωσαν το Ναυτικό και οι αρχές στην περιοχή.

Αφού αναποδογύρισε το σκάφος με συνολική χωρητικότητα 82 επιβατών, 63 άνθρωποι κατορθώθηκε να διασωθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της πολιτείας Παρά.

Προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για 14 νεκρούς και 26 αγνοούμενους.

Η κυβέρνηση τόνισε πως το πλεούμενο «δεν είχε άδεια για να εκτελεί θαλάσσιες μεταφορές επιβατών» από το νησί Μαραζό στην Μπελέμ. Είχε αποπλεύσει από παράνομο λιμάνι στην Κάμαρα, στο νησί Μαραζό.

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με ελικόπτερο και 11 σωστικά σκάφη από το ναυάγιο χθες το πρωί.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη. «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε η πολιτειακή κυβέρνηση.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με μέλη σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν με κανό ως το ακρογιάλι πτώματα ναυαγών, που αποτέθηκαν σε παραλία και καλύφθηκαν με κομμάτια υφάσματος.

Βίντεο που ανέβηκε στο Twitter δείχνει λίγα λεπτά πριν το σκάφος αναποδογυρίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.