Τραγωδία στη Βρετανία: Νεκρά 3 από τα παιδιά που έπεσαν στην παγωμένη λίμνη όταν έσπασε η επιφάνειά της (upd)

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 8, 10 και 11 ετών

Τραγωδία στη Βρετανία: Νεκρά 3 από τα παιδιά που έπεσαν στην παγωμένη λίμνη όταν έσπασε η επιφάνειά της (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 13:33). Πέθαναν τρία από τα παιδιά που έπεσαν στην παγωμένη λίμνη Σόλιχαλ το μεσημέρι της Κυριακής στη Βρετανία.

Πρόκειται για παιδιά ηλικίας 8, 10 και 11 ετών. Ένα τέταρτο παιδί ηλικίας 6 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοκομείο και να παλεύει για τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα παιδιά ανασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Sun, οι πυροσβέστες αρχικά ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν έξι παιδιά που έπαιζαν στη λίμνη. Τα τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν υπέστησαν όλα καρδιακή ανακοπή και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφού αστυνομικοί και απλοί πολίτες πήδηξαν στο νερό για να τα σώσουν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν πάνω στον πάγο παγωμένης λίμνης και έπεσαν μέσα στο νερό.

«Τα παιδιά ανασύρθηκαν από το νερό και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες ανάνηψης από τους πυροσβέστες και τους διασώστες των ασθενοφόρων», σημείωσε ο επικεφαλής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρίτσαρντ Στάντον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή.

«Δυστυχώς τα παιδιά είχαν υποστεί μέσα στο νερό καρδιακή ανακοπή και συνδέθηκαν με προηγμένα συστήματα διατήρησης στη ζωή κατά την διακομιδή τους στο νοσοκομείο», σημείωσε ο Κάμερον Μακβίτι της τοπικής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Συντετριμμένοι ντόπιοι έκλαιγαν και αγκαλιάζονταν στο σημείο, με έναν να λέει: «Μπορεί να υπάρχουν ακόμα παιδιά παγιδευμένα εκεί μέσα. Σπαράζει η καρδιά μου». Όλα αυτά την ώρα που μια πρωτοφανής χιονόπτωση «δοκιμάζει» τη Βρετανία  προκαλώντας χάος στα αεροδρόμια και τους δρόμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα παιδιά φαίνεται ότι έπαιζαν στον πάγο που κάλυπτε το νερό όταν έπεσαν μέσα. Μάρτυρες είπαν ότι ο πάγος έσπασε κάτω από δύο από τα παιδιά και υπόλοιπα βρέθηκαν στο νερό καθώς προσπάθησαν να τα βοηθήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.