ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: Στις 8 το βράδυ το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου Γ’

Θα συναντηθεί το απόγευμα με την Λιζ Τρας

Βρετανία: Στις 8 το βράδυ το διάγγελμα του βασιλιά Καρόλου Γ’

Την έναρξη της περιόδου εθνικού πένθους για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, κήρυξε επισήμως σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, δημοσιεύοντας «κατευθυντήριες γραμμές εθνικού πένθους».

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, πέρα από την «εντολή» να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια, περιλαμβάνονται, επίσης, οδηγίες για τα ταξίδια, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις, ενώ σημειώνεται πως το πένθος θα συνεχιστεί έως το τέλος της ημέρας της κηδείας της βασίλισσας με τιμές αρχηγού κράτους.

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για τη ματαίωση ή την αναβολή εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων ή για το κλείσιμο χώρων ψυχαγωγίας στη διάρκεια αυτής της περιόδου και σημειώνει ότι το θέμα αυτό ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των μεμονωμένων οργανισμών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του -νέου- βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ’, ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ αναχώρησε από το κάστρο Μπαλμόραλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με προορισμό το Λονδίνο, με εκπρόσωπο της Βρετανίδας πρωθυπουργού να ανακοινώνει πως ο βασιλιάς θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας σήμερα το απόγευμα.

Στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), εξάλλου, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο βρετανικό λαό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.