
Ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να στηρίξει πλήρως το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ενόψει των κρίσιμων ενδιάμεσων εκλογών, παρά την πρόσφατη διαμάχη του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε την Πέμπτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές.
Άτομα που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Μασκ, ιδιοκτήτης των X, Space X και Tesla, είχε προσεγγιστεί από κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικανών, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Τζ. Ντ. Βανς, για να βοηθήσει τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρήσουν την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.
Πηγές της WSJ ισχυρίστηκαν επίσης ότι η πολιτική ομάδα του Μασκ είχε συναντήσεις με υποψήφιους προμηθευτές τις τελευταίες εβδομάδες, με έμφαση σε ειδικούς σε ψηφιακά θέματα και σε θέματα γραπτών μηνυμάτων.
Ο βασικός στόχος του μεγιστάνα για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου φέρεται να είναι να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους που προηγουμένως ψήφισαν τον Τραμπ, αλλά οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις εκλογές για το Κογκρέσο.
Τα σχέδια του Μασκ και η κλίμακα της προσπάθειας, ωστόσο, δεν είναι καθορισμένα, χωρίς καμία βεβαιότητα σχετικά με τους ακριβείς μηχανισμούς που θα αναπτυχθούν για την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αναφέρει το άρθρο.
Ο Μασκ έπαιξε έναν τεράστιο ρόλο στον εκλογικό κύκλο του 2024, όταν δώρισε 288 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τον Τραμπ και άλλους Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με την Washington Post.
Μετά τη νίκη του Τραμπ, ο Μασκ διορίστηκε επικεφαλής του πλέον ανενεργού Υπουργείου Αποδοτικότητας της Διακυβέρνησης (DOGE).
Ωστόσο, η σχέση μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκε στα μέσα του 2025, όταν ο Μασκ επιτέθηκε στο χαρακτηριστικό πακέτο φορολογίας και δαπανών του Τραμπ, αποκαλώντας το προσχέδιο «εντελώς παράλογο και καταστροφικό».
Ωστόσο, οι δύο φάνηκαν να έχουν ξεπεράσει τα προηγούμενα παράπονά τους όταν εθεάθησαν μαζί σε μια επιμνημόσυνη δέηση για τον εκλιπόντα συντηρητικό ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ. Αργότερα, εμφανίστηκαν φωτογραφίες που τους έδειχναν να δειπνούν μαζί.
Η αναφερόμενη επιστροφή του Μασκ στην πολιτική σκηνή έρχεται εν μέσω ανησυχιών στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ότι θα μπορούσαν να χάσουν την πλειοψηφία τους στο Κογκρέσο.
Δημοσκόπηση των New York Times/Siena αυτή την εβδομάδα έδωσε στους Δημοκρατικούς προβάδισμα σε ένα γενικό ψηφοδέλτιο για το Κογκρέσο με 48% έναντι 43% μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τις ενδιάμεσες εκλογές ως υπαρξιακές για την προεδρία του, λέγοντας στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής αυτόν τον μήνα ότι «πρέπει να κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές… [αλλιώς] θα με παραπέμψουν σε δίκη».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.