ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δυστοπικά μέτρα στο Χονγκ Κονγκ λόγω κορωνοϊού: Επιβάλει ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης σε όσους είναι σε καραντίνα

Θα τεθούν σε κυκλοφορία την Παρασκευή

Δυστοπικά μέτρα στο Χονγκ Κονγκ λόγω κορωνοϊού: Επιβάλει ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης σε όσους είναι σε καραντίνα

Το Χονγκ Κονγκ θα επιβάλει ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης και έναν ηλεκτρονικό κώδικα υγείας τύπου Κίνας, για όσους είναι σε καραντίνα δείχνοντας ένα δυστοπικό μέλλον που έρχεται μετά τις εικόνες της Σανγκάης όπου έπιαναν ακόμα και με απόχη τους πολίτες για να τους θέσουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, τα βραχιόλια καραντίνας, που θα τεθούν σε κυκλοφορία την Παρασκευή, θα είναι υποχρεωτικά για άτομα που έχουν βρεθεί θετικά και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγουν από το κτίριο κατά την περίοδο απομόνωσής τους.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η απομόνωση στο σπίτι θα είναι ακριβής, ενώ παραμένουμε ανθρώπινοι», είπε ο Λο Τσουνγκ-μάου, ο νέος γραμματέας υγείας της πόλης, ανακοινώνοντας το νέο μέτρο τη Δευτέρα. Η παραβίαση της υποχρεωτικής καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ επισύρει πρόστιμο έως 25.000 δολλάρια Χόνκ Κονγκ (3.200 αμερικάνικα δολλάρια $) και έως και έξι μήνες φυλάκιση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται

Το Χονγκ Κονγκ είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως δύο τύπους βραχιολιών για να παρακολουθεί άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα στο σπίτι στην αρχή της πανδημίας το 2020: ένα παλαιότερο πλαστικό βραχιολάκι με κωδικό QR και ένα μεταγενέστερο με έναν ογκώδες ηλεκτρονικό ιχνηλάτη. Ο Λο δεν διευκρίνισε ποιο από αυτά θα παρουσιαστεί την Παρασκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο του συστήματος κωδικών υγείας, το οποίο παρακολουθεί την κίνηση των ανθρώπων μέσω κινητών τηλεφώνων, οι πολίτες θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε δημόσιους χώρους εάν ο κωδικός QR στον λογαριασμό τους είναι πράσινος. Ο κωδικός γίνεται κίτρινος εάν τα άτομα έχουν έρθει σε στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο και κόκκινο εάν το άτομο έχει βρεθεί θετικό στον ιό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.