Ζευγάρι στην Αγγλία κέρδισε δικαστικό αγώνα και κατάφερε να ονομάσει το παιδί του… Εωσφόρο

Είπαν ότι δεν είναι θρησκευόμενοι και δεν διάλεξαν αυτό το όνομα για τη σατανική του σημασία

Ζευγάρι στην Αγγλία κέρδισε δικαστικό αγώνα και κατάφερε να ονομάσει το παιδί του… Εωσφόρο

Ένα ζευγάρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, επέλεξε για το παιδί του το όνομα Λούσιφερ. Είπαν μάλιστα ότι δεν είναι θρησκευόμενοι και δεν διάλεξαν αυτό το όνομα για τη σατανική του σημασία αλλά γιατί ήθελαν όπως είπαν “ένα ωραίο, δυνατό όνομα” και μάλιστα τόνισαν ότι δυσκολεύτηκαν και να το βρουν.

Η γραμματέας του τοπικού ληξιαρχείου προφανώς είπε στους νέους γονείς ότι το όνομα που επέλεξαν ήταν «απαγορευμένο», αλλά μετά από επίσημη καταγγελία, το τοπικό συμβούλιο συμφώνησε να τους αφήσει να το καταχωρήσουν.

Όταν πήγαν να επισκεφτούν το τοπικό ληξιαρχείο τους για να ονομάσουν το παιδί τους, η γραμματέας τους είπε ότι δεν μπορούσαν.

Μιλώντας στην The Sun , ο πατέρας είπε: «Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι που πήγαμε να τον εγγράψουμε, αλλά η γυναίκα μας κοίταξε με απόλυτη αηδία».

«Μας είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά και ότι οι δάσκαλοι δεν θα ήθελαν να τον διδάξουν. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι δεν είμαστε θρησκευόμενοι άνθρωποι και ότι Lucifer στα ελληνικά σημαίνει «φωτιστής» και «πρωί», αλλά δεν άκουγε».

«Μας είπε μάλιστα ότι ήταν παράνομο να ονομάζουμε ένα παιδί έτσι στη Νέα Ζηλανδία και ότι ίσως μπορούσαμε να του δώσουμε ένα άλλο όνομα, αλλά να τον αποκαλούμε Λούσιφερ στο σπίτι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια, το συμβούλιο εξέδωσε μια δήλωση που έγραφε: «Ζητούμε συγγνώμη αν προσβλήθηκαν, αλλά είναι δουλειά των γραμματέων μας να συμβουλεύουν σε αυτά τα θέματα, καθώς μερικές φορές οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ορισμένες έννοιες ή συσχετισμούς γύρω από ορισμένα ονόματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.