ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κύπρος: «Κανένα πρόβλημα στο West Capella – Βρίσκεται στο θαλάσσιο τεμάχιο 11 της ΑΟΖ»

Κύπρος: «Κανένα πρόβλημα στο West Capella – Βρίσκεται στο θαλάσσιο τεμάχιο 11 της ΑΟΖ»

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου το West Capella δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Το πλοίο-γεωτρύπανο βρίσκεται στο θαλάσσιο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ για να διενεργήσει γεώτρηση για λογαριασμό της Γαλλικής εταιρείας Total.

«Κανένα πλοίο δεν βρίσκεται σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων από το πλοίο West Capella ενώ και κατά τον πλου του προς τη Κύπρο δεν υπήρξε καμία πρόκληση, πλην μιας παράτυπης αναγνώρισης από τουρκικό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου» τόνισε.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε τα ΜΜΕ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην δημιουργούν πανικό με φανταστικά πολεμικά σενάρια για την κατάσταση στη κυπριακή ΑΟΖ. Σημείωσε ότι τέτοια σενάρια εκπορεύονται από γνωστούς κύκλους εκτός Κύπρου αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία εκφράζουν την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα από τη Τουρκία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα περιοριστεί σε συνηθισμένες προκλήσεις με δεσμεύσεις θαλασσίων περιοχών για ασκήσεις και περιπλανήσεις του Μπαρμπαρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ρισκάρει κρίση με τις χώρες στις οποίες ανήκουν οι εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες στη Κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες έχουν στείλει μηνύματα στην Άγκυρα, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και με την παρουσία πολεμικών τους πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.