ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ι. Κασουλίδης: «Ο Μ. Ακιντζί ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ρ.Τ. Ερντογάν έγινε υποχείριο της Άγκυρας»

Ι. Κασουλίδης: «Ο Μ. Ακιντζί ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ρ.Τ. Ερντογάν έγινε υποχείριο της Άγκυρας»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, σχολίασε τις προσωπικές επιθέσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά του προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι «άλλαξε η στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος εξελέγη από το 60% των Τουρκοκυπρίων, με εντολή να απογαλακτιστεί η κοινότητά του από τον κλοιό της Τουρκίας».

Σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Megaone ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι ο κ. Ακιντζί, ενώ αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Ερντογάν, δηλώνοντας ότι είναι καιρός η θυγατέρα να ενηλικιωθεί’, εντούτοις, σιγά σιγά, μετατράπηκε πλήρως σε υποχείριο της ‘Αγκυρας».

Για την απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να καλέσει τους Μαρωνίτες να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση στα χωριά τους, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε πως «πάνω από δέκα χρόνια είναι ανεμπόδιστη (από την κυβέρνηση) η επιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους».

Ωστόσο, πρόσθεσε, πως σε δύο από τα τέσσερα χωριά ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε, κατεδάφισε όλα τα σπίτια αυτών των ανθρώπων και η επιστροφή τους θα είναι σε ¨καμένη γ稻.

«Θα χρειαστούν μεγάλη οικονομική ενίσχυση για να αναστηλωθούν οι κατοικίες και να επανέλθει το νερό και το ρεύμα», δήλωσε ο κ. Κασουλίδης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, σε ανακοίνωση του, εκφράζει ικανοποίησή για την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της εντολής της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) για έξι μήνες από το Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) των Ηνωμένων Εθνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.