ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Παραγωγική και εποικοδομητική η συνάντηση Ν. Xριστοδουλίδη-Α. Γκουτέρες στη Ρώμη

Παραγωγική και εποικοδομητική η συνάντηση Ν. Xριστοδουλίδη-Α. Γκουτέρες στη Ρώμη

Τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, συνάντησε σήμερα στην Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετείχε σε δυο διεθνείς διασκέψεις για το Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Σχετικά με το αντικείμενο και το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο κύριος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για μια παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασα την ετοιμότητα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για συνέχιση των συνομιλιών, όπως κατ’ επανάληψη και δημόσια και γραπτώς έχει εκφρασθεί προς τον γενικό γραμματέα . Είχα επίσης την ευκαιρία να αναφερθώ στην γενικότερη συμπεριφορά και ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε δηλώσεις που γίνονται από τουρκικής πλευράς, που δυστυχώς δεν συμβάλλουν στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις».

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στην υπουργική συνάντηση για στήριξη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και των εσωτερικών δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, καθώς και της συμμετοχής του στην έκτακτη υπουργική διάσκεψη για την Υπηρεσία UNRWA για παροχή βοήθειας προς τους Παλαιστινίους, στη Ρώμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου είχε συνάντηση με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ιταλικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΕΝΙ, Λάπο Πιστέλλι.

Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΝΙ αξιολογήθηκαν οι σχέσεις της εταιρείας με την Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φως και των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα της Κύπρου και των γενικότερων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπήρξε συναντίληψη ως προς τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως ζωτικής πηγής εφοδιασμού υδρογονανθράκων της περιοχής και της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνητική κεντρικότητα του ρόλου της Κύπρου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών συνεργειών στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το μέλλον των σχέσεων της ΕΝΙ με την Κύπρο, διαπιστώθηκε η αποφασιστικότητα της ιταλικής εταιρίας να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα συμβόλαια, τα οποία αφορούν συνολικά έξι ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο περιθώριο των δύο Υπουργικών Συναντήσεων ο κύριος Χριστοδουλίδης είχε και διμερείς συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Λιβάνου, ενόψει και των επικείμενων επισκέψεών του, μέσα στον Μάρτιο, στις γειτονικές χώρες. Συναντήθηκε, επίσης, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, αρμόδιο για θέματα Mέσης Ανατολής, ‘Αλιστερ Μπαρτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.