Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο»

Στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί και έχει θέσει στην τωρινή θητεία του τον στόχο να επιλύσει το Κυπριακό, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` προσθέτοντας πως αυτό δεν εξαρτάται όμως δυστυχώς από τον ίδιο, καθώς η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λύσει το εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με το sigmalive, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ανέφερε πως επιθυμία και στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά «κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της».

Πρόσθεσε πως αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν λαός μας και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση του λαού μας. Όταν σημείωσε, «θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός».

Επιπρόσθετα είπε πως το μάθημα τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Αντιόχεια.

Η Αντιόχεια ήταν η θρησκευτική πρωτεύουσα του Πατριαρχείου Αντιοχείας και κάποτε ήταν στην Συρία, σήμερα είναι στην Τουρκία είπε, ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στην συντριπτική πλειοψηφία του Λιβάνου που ήσαν Χριστιανοί και που σήμερα είναι Μουσουλμάνοι, όπως συμπλήρωσε .

Εξέφρασε την λύπη του ότι το εθνικό μας θέμα δεν τελεσφορεί και είπε «δεν πιστεύω να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού το νέο έτος παρόλο που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση τα ΗΕ αλλά και ο Πρόεδρος».

Επεσήμανε ωστόσο πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι όπως ο κυπριακός λαός εργαστεί σωστά , προγραμματισμένα, ούτως ώστε, σημείωσε, μέσα στα τόσα αρνητικά να έχουμε και ένα θετικό και από οικονομικής απόψεως να πηγαίνουμε καλά.

Δύναμη μας ανέφερε, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας πως αυτό είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε και πως αν πηγαίνουμε καλά αυτό είναι ένα δεύτερο όπλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χωρίς, είπε, οικονομικό υπόβαθρο ο αγώνας μας δεν θα είναι επιτυχημένος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.