ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκοκύπριος διπλωμάτης: «Το Ισραήλ σκοπεύει να αγοράσει γη στην Κύπρο»

Τουρκοκύπριος διπλωμάτης: «Το Ισραήλ σκοπεύει να αγοράσει γη στην Κύπρο»

Ο «πρέσβης» της Κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία επεσήμανε με δηλώσεις του τη σημασία που έχει η Κύπρος για το Ισραήλ.

Ο «πρώτος πρέσβης» από την Κατεχόμενη Κύπρο στην Άγκυρα, ο Αχμέτ Ζεκί Μπουλούντς, δήλωσε ότι «η Κύπρος είναι ένα σημαντικό κέντρο για το Ισραήλ», όπως σημειώνει η τουρκική Γενί Ακίτ, αναφερόμενη στις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον Μπουλούντς στην ανατολική Μεσόγειο έχει αυξηθεί η παρουσία ξένων δυνάμεων. «Ειδικά οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που ασκούν ιμπεριαλιστικές πολιτικές, προσπαθούν να περιορίσουν τη δραστηριότητα της Τουρκίας και της κατεχόμενης Κύπρου».

Συνέχισε:

«Ο αριθμός των παραγόντων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αυξάνεται συνεχώς. Τα τελευταία χρόνια, παγκόσμιοι παράγοντες, όπως η Ρωσία και η Κίνα άρχισαν να παρεμβαίνουν στην περιοχή. Η Ρωσία εγκαταστάθηκε επίσημα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Κίνα επιδιώκει να έρθει στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε προσθέτοντας ότι περιορίζονται οι δυνατότητες της Τουρκίας στην περιοχή.

Το Ισραήλ αγοράζει γη

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της Κύπρου για το Ισραήλ, ο Μπουλούντς πρόσθεσε:

«Το Ισραήλ πριν από την ‘επιχείρηση ειρήνης’ (στρατιωτικής εισβολής και κατάληψης της βόρειας Κύπρου) είχε αγοράσει γη στην περιοχή της Αμμοχώστου. Σήμερα στην Αμμόχωστο υπάρχει μια εγκατάσταση που ονομάζεται «Περιοχή εκπαίδευσης της Ειρηνευτικής Δύναμης».

Το Ισραήλ προσπάθησε και πάλι να αγοράσει μια μεγάλη περιοχή εκεί αλλά απέτυχε.

Πάντως από τη δεκαετία του 1990 έχουν κατασκευασθεί 21 αγροκτήματα. Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς κάνουν, αλλά, αγόρασαν και κάποια κτήματα στην Καρπασία.

Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική γι’ αυτούς. Γι’ αυτό, συνεχίζουν να επεκτείνουν την πολιτική τους στην αγορά γης εκεί, είπε ο Μπουλούνς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.