Φεύγουν από τα Κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι – Εγκατέλειψαν 55.000 την Κύπρο

Φεύγουν από τα Κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι – Εγκατέλειψαν 55.000 την Κύπρο

Φεύγουν από τα Κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τα στρατεύματα κατοχής και την εκτεταμένη ισλαμοποίηση αναφέρουν κυπριακές πηγές.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι το κατοχικό καθεστώς πήρε το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση Ερντογάν και θα δώσει «τουρκοκυπριακή υπηκοότητα» και σε μη τούρκους εποίκους.

Κυρίως παραχωρεί παρανόμως υπηκοότητα σε Λίβυους και Πακιστανούς.

Σύμφωνα με στοιχεία και πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από τον τουρκικό και τ/κ Τύπο, σήμερα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου υπάρχουν περίπου 150.000 – 160.000 έποικοι, εκτός της παρουσίας των 35.000 τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Υπολογίζεται, δε, ότι συνολικά 55.000 Τουρκοκύπριοι έχουν μεταναστεύσει εκτός Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχει μειωθεί από 116.000 το 1974 σε 89.000 σήμερα. Με ένα φυσικό ρυθμό αύξησης του πληθυσμού, ο αριθμός αυτός θα ήταν 153.578.

Η είδηση αυτή αποτελεί μείζον θέμα για τον Ν.Αναστασιάδη o οποίος επιδιώκει και διαπραγματεύεται μια λύση στο Κυπριακό με την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λύση με… εποίκους θέλουν στην Κύπρο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.