Ηνωμένα Εθνη σε Ελληνοκυπρίους: «Αφήστε τη γη και τις περιουσίες σας στον “Αττίλα” – Δεν μπορούμε να σας προστατέψουμε»

Ηνωμένα Εθνη σε Ελληνοκυπρίους: «Αφήστε τη γη και τις περιουσίες σας στον “Αττίλα” – Δεν μπορούμε να σας προστατέψουμε»

“Να φύγουν από τη γη και να παρατήσουν τις περιουσίες τους στον Αττίλα” ζήτησαν σήμερα τα Ηνωμένα Εθνη από τους κατοίκους στη “νεκρή ζώνη” της Κύπρου σε μια πρωτοφανή νομιμοποίηση “γκριζαρίσματος” της περιοχής από τις κατοχικές δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, σε νέα τετελεσμένα στη “νεκρή ζώνη” προχώρησαν Τούρκοι στρατιώτες γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Στρατιώτες του κατοχικού στρατού, με δύο οχήματα, “γκρίζαραν” περιοχή στη νεκρή ζώνη. Στη συνέχεια Τουρκοκύπριοι αγρότες μπήκαν με μηχανήματα και θέρισαν τα χωράφια των Ελληνοκυπρίων νόμιμων ιδιοκτητών του χωριού Δένεια.

Ομως η πλέον εξοργιστική κίνηση ήρθε από τα Ηνωμένα Εθνη.

Οι Ελληνοκύπριοι κάλεσαν τα Ηνωμένα Έθνη με τα οποία προκλήθηκε ένταση. Οι άνδρες του ΟΗΕ αφού πρώτα διαβουλεύθηκαν με τον τουρκικό στρατό και δεν τους έπεισαν να απομακρυνθούν, ζήτησαν από τους Ελληνοκύπριους να φύγουν για να μην προκληθούν επεισόδια.

Οπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ στο βίντεο:

“Toύρκος στρατιώτης στεκόταν μπροστά από το μηχάνημα το οποίο μπήκε και θέρισε τα χωράφια των ελληνοκυπρίων. Θέρισαν ολόκληρες περιουσίες ελληνοκυπρίων.

Επειτα, τα Ηνωμένα Εθνη διαβουλεύτηκαν με τους Τούρκους στρατιώτες.

Ομως αντί να τους απομακρύνουν ήρθαν πίσω στους ελληνοκύπριους και τους είπαν το εξής:

“Για να μην δημιουργηθεί ένταση και έχετε προβλήματα φύγετε εσείς”…

ΕΔΕΚ: Επαναλαμβανόμενες προκλήσεις στη Δένεια από Τ/κ-εποίκους

Τη Δένεια επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΕΔΕΚ προκειμένου να δει από πρώτο χέρι τι γίνεται με τις παραβιάσεις του κατοχικού καθεστώτος στο ακριτικό χωριό.

Σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

“Καταδικάζουμε την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά Τουρκοκυπρίων ή και εποίκων υπό την προστασία του κατοχικού καθεστώτος και με την ανοχή των Ηνωμένων Εθνών να προχωρήσουν σε θερισμό καλλιεργειών Ελληνοκυπρίων εντός της νεκρής ζώνης στην περιοχή Δένεια.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, κλιμάκιο της οποίας έχει μεταβεί στην περιοχή μαζί με εκπροσώπους της Νέας Αγροτικής Κίνησης, έχει ενημερωθεί η Κυβέρνηση για να λάβει μέτρα.

Ως ΕΔΕΚ ζητούμε το συγκεκριμένο ζήτημα να τεθεί επιτακτικά στα Ηνωμένα Έθνη δεδομένου ότι η νεκρή ζώνη αποτελεί έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι συγκεκριμένες καλλιέργειες είναι Ελληνοκυπριακής Ιδιοκτησίας”.

Έγινε αυτό που περιμέναμε μόλις αρχίσει το θέρος», είπε ο κ.Χριστάκης Παναγιώτου.

Όπως συμπλήρωσε ο κ.Παναγιώτου, μαζεύτηκε πολύς κόσμος στο σημείο και καταγράφηκε μεγάλη ένταση.

«Ήταν οπλισμένοι κάποιοι απ’ αυτούς», είπε ο κοινοτάρχης ενώ συμπλήρωσε ότι τους πλησίασε και Τούρκος αξιωματικός ο οποίος τούς υπέδειξε ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονταν τόσο κοντά.

Δείτε στο βίντεο το νέο επεισόδιο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=104&v=9qOqDA5YHDI

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.