ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: 16χρονος Ελληνοκύπριος κατεβάζει την τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα – Τον καταζητούν οι Τούρκοι (φωτό,upd)

Βίντεο: 16χρονος Ελληνοκύπριος κατεβάζει την τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα – Τον καταζητούν οι Τούρκοι (φωτό,upd)

16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Πριν λίγο τα κυπριακά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν το περιστατικό και έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό και τ/κ τύπο, ο 16χρονος πλέον καταζητείται από τις κατοχικές «αρχές». Η λεγόμενη «αστυνομία» του ψευδοκράτους άρχισε σχετική έρευνα ψάχνοντας πληροφορίες για τον 16χρονο, ενώ το κατοχικό καθεστώς ζητάει εξηγήσεις από την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους ήδη αξιοποιούν το συγκεκριμένο περιστατικό δηλώνοντας ότι “όπως φαίνεται οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία”.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.

Όπως μεταδίδεται από το Cnn Turk, ο νεαρός μπήκε στην αυλή του δημοτικού σχολείου «Φαζίλ Κουτσιούκ» το οποίο βρίσκεται 150 μέτρα από την Εκκλησία της Παναγίας Λύσης, ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.

Ο νεαρός Ε/κ καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε την Τετάρτη:

«Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στην γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Tι αναφέρεουν τουρκικά ΜΜΕ:

«Μετά από 45 χρόνια, Ελληνοκύπριοι έκαναν λειτουργία σε εκκλησία των Κατεχομένων στην περιοχή Ακντογάν. Στις 8 Σεπτεμβρίου ένας Ελληνοκύπριος, ενώ παρακολουθούσε την λειτουργία στην εκκλησία, απομακρύνθηκε και πήγε στο κοντινό σχολείο, το οποίο λέγεται Fazıl Küçük.

Εκεί σε πρώτη φάση μπήκε σε μια αίθουσα και πήρε την φωτογραφία του Ντεκτάς. Εν συνεχεία βγήκε στο προαύλιο του σχολείου και κατέβασε την Τουρκική σημαία. Μετά ο Ελληνοκύπριος πήδηξε την μάντρα του σχολείου και διέφυγε».

Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή που ο 16χρονος ανεβαίνει στον ιστό και κατεβάζει την τουρκική σημαία:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=35&v=3vECTmPLYv0

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=2qfgkdqko7Q

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.