ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Πηλείδου: «Αμερικανικές εταιρίες ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο»

Ν.Πηλείδου: «Αμερικανικές εταιρίες ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο»

Δύο πετρελαϊκές εταιρίες επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για το χώρο της Ανατολικής Μεσογείου αναφορικά με την αξιοποίηση των διαφόρων αδειών που έχουν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε η Κύπρια υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, είχε επαφή με τις αμερικανικές εταιρίες Chevron και Noble Energy, οι οποίες επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους και της έδωσαν διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατική περιόδου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Όπως πρόσθεσε, η εξαγορά βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ και να εγκριθεί η εξαγορά από τους μετόχους της Noble Energy. Αναμένεται, πρόσθεσε, ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις με έξι μήνες. Το κυπριακό υπουργείο, από την πλευρά του, άρχισε ήδη να τα επεξεργάζεται και θα αναμένει περαιτέρω πληροφόρηση από τις εταιρίες έτσι ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θεωρούνται διαδικαστικές.

Οι δύο εταιρίες διαβεβαίωσαν, επίσης, ότι δεν έχει αλλάξει το στρατηγικό πλάνο τους όσον αφορά στην αξιοποίηση των διαφόρων αδειών που έχουν. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι μόνο για το τεμάχιο 12, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Σε ερώτηση για το εάν αυτή η εξέλιξη θα επισπεύσει ή όχι την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη», η Νατάσα Πηλείδου είπε ότι είναι πολύ γρήγορα για να γίνει κάποια εκτίμηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εξαρτάται και από τις προθέσεις της Chevron, αλλά και τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους συνεργάτες τους στο τεμάχιο 12, που είναι η Shell και η Delek. Σίγουρα από πλευράς μας θα θέλαμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση και αυτή είναι η επιδίωξή μας ως υπουργείο Ενέργειας και ως Κυπριακή Κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.