Σ.Λαβρόφ: Στην Κύπρο τον Σεπτέμβρη ο Ρώσος ΥΠΕΞ – Παρέμβαση Β.Πούτιν για τις τουρκικές προκλήσεις ζητάει η Λευκωσία

Σ.Λαβρόφ: Στην Κύπρο τον Σεπτέμβρη ο Ρώσος ΥΠΕΞ – Παρέμβαση Β.Πούτιν για τις τουρκικές προκλήσεις ζητάει η Λευκωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί τη ν Κύπρο στις 8 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρξει μια από κοινού ανάληψη δράσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την πληροφορία γνωστοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας το πρωί της Πέμπτης (30/07).

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι η συνομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Β. Πούτιν διήρκεσε πέραν των 45 λεπτών και σε αυτήν ο Πρόεδρος ζήτησε την παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου προς την Τουρκία, ούτως ώστε να πειστεί η Τουρκία να τερματίσει τις έκνομες της ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την αποφασιστικότητά του για συνέχιση των συνομιλιών για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Από πλευράς του ο Ρώσος Πρόεδρος, διαβεβαίωσε πως παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και όσα διαδραματίζονται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η Ρωσία τάσσεται πάντοτε υπέρ της επίλυσης των διαφορών μέσων διαπραγματεύσεων στη βάση των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Υποσχέθηκε πως θα παρέμβει προς τον Πρόεδρο Ερντογάν για εκτόνωση της κρίσης, αλλά και για εμπλοκή σε έναν δημιουργικό διάλογο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε πως τον ευχαριστεί ιδιαίτερα η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη και η θέλησή του για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων, όπως και οι προτάσεις για προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και υποσχέθηκε πως θα το μεταφέρει προς τον Ερντογάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.