Με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ θα συναντηθεί ο Ν.Αναστασιάδης

Με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ θα συναντηθεί ο Ν.Αναστασιάδης

«Έκλεισε» η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία ωστόσο θα συναντήσει και τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Για την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι χωριστές συναντήσεις της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ενώ η Λευκωσία προετοιμάζεται ενόψει της νέας πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για σύγκληση άτυπης διαδικαστικής διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ θα φθάσει στην Κύπρο τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το βράδυ και θα αναχωρήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το πρωί. Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου το πρωί θα συναντηθεί με τον κ. Τατάρ στα κατεχόμενα και την ίδια ημέρα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Ο στόχος των διμερών συνομιλιών

Στόχος της αποστολής της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ διπλωματική πηγή, είναι να ξαναβάλει τη διαδικασία για το Κυπριακό πίσω στις ράγες μέσω της σύγκλησης από τον ΓΓ του ΟΗΕ, μιας άτυπης διαδικαστικής διάσκεψης τύπου 5+1 που θα γίνει για να συμφωνηθούν οι παράμετροι για τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης για την Κύπρο επί της ουσίας του προβλήματος. Η κ. Λουτ θα ακούσει τις πλευρές προκειμένου να τον ενημερώσει τον ΓΓ για τις δυνατότητες σύγκλησης της διαδικαστικής διάσκεψης, σημείωσε η ίδια πηγή.

Επεσήμανε ακόμη πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να μπει σε διαπραγμάτευση επί της ουσίας πριν οι πλευρές παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε, μετά την ανάδειξη του κ. Τατάρ στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, την ετοιμότητά του για επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό από εκεί όπου έμεινε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια πηγή σημείωσε, εξάλλου, πως η κ. Λουτ αναμένεται μετά την επίσκεψή της στην Κύπρο να επισκεφθεί την Αθήνα για επαφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.