Ο πρόεδρος του «Συνδέσμου φιλίας Αζερμπαϊτζάν -Κύπρου» ζητάει αναγνώριση για τα Κατεχόμενα από το Μπακού

Ο πρόεδρος  του «Συνδέσμου φιλίας Αζερμπαϊτζάν -Κύπρου» ζητάει αναγνώριση για τα Κατεχόμενα από το Μπακού

Θα είναι εφικτή η αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου από το Αζερμπαϊτζάν μετά την επίλυση του προβλήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ», υποστήριξε ο πρόεδρος του… «Συνδέσμου φιλίας Αζερμπαϊτζάν -Κύπρου», Ορχάν Χασάνογλου κατά την συνάντησή του στην Κύπρου με τον λεγόμενο «δήμαρχο» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ στα Κατεχόμενα.

Ο Ορχάν Χασάνογλου εξέφρασε «ικανοποίηση για την επιστροφή των «κατεχόμενων εδαφών» στο Αζερμπαϊτζάν και το γεγονός ότι επικρατεί κατάπαυση του πυρός στην περιοχή. Είπε ότι τον χαροποίησε η στήριξη της Τουρκίας κατά τον πόλεμο και πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με τη στήριξη «μεγάλων κρατών».

Σημείωσε επίσης ότι είχε έρθει και προηγουμένως στην ημερήσια διάταξη η αδελφοποίηση της κατεχόμενης Αμμοχώστου με το Μπακού και πρόσθεσε ότι και αυτή την περίοδο μπορούν να εργαστούν για προώθηση των σχέσεών τους.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Χασάνογλου είπε ότι τα μέλη του συνδέσμου τους απασχολούνται κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης και ότι διαθέτουν περίπου 40 ακαδημαϊκούς στα κατεχόμενα, όπου ζουν πέραν των 100 οικογενειών από το Αζερμπαϊτζάν.

Σημείωσε επίσης ότι στα κατεχόμενα φοιτούν περίπου 300 Αζέροι φοιτητές και ότι υπάρχουν και μικρής κλίμακας επενδυτές από την χώρα του στην κατεχόμενη Κύπρο.

Από τις 27 Σεπτεμβρίου, συνέχισε, βίωσαν συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Χασανογλου είπε ότι με τη στήριξη της Τουρκίας ο στρατός τους εξήλθε νικητής και ότι εκκενώθηκαν τα κατεχόμενα από τον εχθρό εδάφη.

Ανέφερε ότι η ζημιά του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι 60 δισεκατομμύρια δολάρια, ότι μπορεί να ανέλθει στα 150 δισεκατομμύρια και ότι θα καταθέσουν… αγωγή εναντίον της Αρμενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Χασάνογλου είπε ότι στα κατεχόμενα νιώθουν σαν να βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν λόγω της οικειότητας με την οποία αντιμετωπίζονται και ευχαρίστησε τον τουρκοκυπριακό «λαό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.